logo F1online.sk

Lawrence Stroll dúfa, že Pérez prestúpi do Red Bullu

Sergio Pérez, Esteban Ocon, Lance Stroll
© Racing Point
Ladislav Király
Ladislav Király7. 12. 2020

Tím Racing Point pred časom oznámil, že od budúceho roku angažuje Sebastiana Vettela a tým pádom sa akoby predčasne rozlúčil so Sergiom Pérezom. Mexičana to však nevykoľajilo a výkonnostne doslova žiari. Kolegu Lanca Strolla totálne valcuje a v nedeľu v Sachíre dokonca vyhral.

„Checo bol vždy fantastický,“ pochválil jeho pôsobenie v tíme majiteľ tohto zoskupenia Lawrence Stroll. „Pre tím bol fantastický už dlho predtým, ako som sem prišiel ja. Každý víkend potvrdzuje, že budúci rok si zaslúži sedieť v aute a ja osobne dúfam, že bude sedieť v Red Bulle.“

Pérezovo víťazstvo bolo prvé v histórii Racing Pointu a jeho predchodcov ako Force India, Spyker či Midland. Ak by sme išli v tejto línii ešte ďalej, tak posledný triumf tohto zoskupenia sa zrodil na VC Brazílie 2003, kde vyhral Giancarlo Fisichella. Stajňa sa volala ešte Jordan.

„Ľudia často zabúdajú na to, že už keď sme túto stajňu preberali, tak bola skvelá. Mali sme 400 ľudí, čo je tak polovica väčšiny našich konkurentov. Oproti nim mali aj polovičný rozpočet, ale aj tak skončili dvakrát po sebe na štvrtom mieste. Nemôžeme byť teda veľmi prekvapení, že to zvládajú tak, ako to zvládajú.“

„Ja som sem priniesol peniaze, ktoré boli pre nadobudnutie konkurencie nevyhnutne potrebné. A možno aj vodcovské schopnosti, ktoré nám tiež pomohli k vyššej konkurencieschopnosti. No a tento deň – ale dúfam, že aj mnoho ďalších podobných v budúcnosti – je toho výsledkom,“ dodal Lawrence Stroll v rozhovore pre Sky Sports F1.

Súvisiace články