logo F1online.sk

Wolff: Nie je to žiadny rozstrel Russell vs Bottas

Toto Wolff a Valtteri Bottas
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 12. 2020

Veľká cena Sachíru so sebou prinesie neočakávané korenie. Lewis Hamilton po pozitívnom teste na koronavírus vypadol z hry a v kokpite ho nahradil George Russell. Súboj Bottas vs Russell je pre fínskeho pretekára veľmi dôležitý, keďže je to práve britský mladík, ktorý by ho mohol z tímu vytlačiť.

Je očividné, že v dávno rozhodnutom šampionáte, stiahla táto zápletka svetlá reflektorov opäť na majstrovský Mercedes. Russellovi sa naskytá jedinečná príležitosť potvrdiť svoj status vychádzajúcej hviezdy a dostať Mercedes do nezávideniahodnej situácie. Ak by totiž George dokázal v Bahrajne (prípadne Abú Zabí) Valtteriho poraziť, zvýšil by tým tlak na Mercedes, aby v roku 2022 k tomuto kroku konečne pristúpil.

Boss tímu Toto Wolff však niečo také pochopiteľne rezolútne odmieta. Nepovažuje totiž za rozumné robiť takto dôležité rozhodnutie na základe výsledkov z jedného či dvoch pretekov.

„Určite nie,“ odmietol Wolff. „Počul som túto špekuláciu, no je to len jeden alebo dva víkendy… neposkytne vám žiadne relevantné dáta.“

„Ak sa Georgeovi bude dariť, znamená to, že sa jedného dňa dostane do dobrého auta a zabojuje o víťazstvá i šampionáty. Ale to je ešte ďaleko a on to vie. Potrebuje odvádzať dobrú prácu a nerobiť chyby,“ myslí si Wolff.

„Nie je to žiadny rozstrel medzi nimi dvoma. Valterrimu absolútne dôverujeme a sme voči nemu lojálni tak, ako vždy.“

„V budúcom roku za nás budú pretekať Lewis a Valtteri. Čo bude v roku 2022, to bude záležať od nás, nie od Georgeovej výkonnosti v Bahrajne, prípadne Abú Zabí,“ uzavrel Wolff.

Súvisiace články