logo F1online.skF1online.sk

Zrodila sa nám formulová nenávisť? Lawson „vyfakoval“ Péreza

Prostredník Liama Lawsona
© Screenshot/FOM
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkvčera 23:52

Liam Lawson prišiel do cieľa VC USA len jedenásť sekúnd za Sergiom Pérezom a v čase pred VC Mexika sa o ňom začalo hovoriť ako o nástupcovi Mexičana v Red Bulle. Liam to asi vnímal, pretože keď sa naňho domáci miláčik dotiahol v nedeľných pretekoch, nasledoval poriadne ostrý súboj.

Chcete vedieť, aký má Sergio Pérez v súčasnosti rešpekt? Nuž, na trati mu nič nedarujú ani piloti stredu poľa, ktorí vedia, že proti nemu môžu uspieť. Presne to si, očividne, myslel aj Lawson. Mexičan po zbabranej kvalifikácii štartoval v hĺbke poľa a v úvodnej fáze pretekov sa posúval dopredu. Keď sa dotiahol na Lawsona, ten mu nič nedaroval.

Nasledoval tvrdý súboj, ktorý vyhral Lawson. Počínal si férovo? Nuž, komisári tento incident netrestali, takže zrejme áno. Pérez si v súboji poškodil monopost a následne poriadne penil vo vysielačke, ale nebolo mu to nič platné. V tej chvíli sa jeho preteky v podstate skončili. Neskončila sa však ich vzájomná nevraživosť.

Keď Lawson prezul pneumatiky, ocitol sa na trati za Pérezom, ktorý bol v tej chvíli v poškodenom aute už len dopočtu. Keď ho míňal na cieľovej rovinke, jednoznačným gestom neverbálnej komunikácie mu dal najavo, čo si o ňom myslí.

Nezaostal ani Pérez. Keďže Lawson v samom závere zviedol aj súboj s Francom Colapintom, pri ktorom si poškodil predné krídlo, upozornil Hugh Bird, inžinier pilota Red Bullu, svojho jazdca na trosky na trati. Ten na to reagoval odkazom Lawsonovi: „Tuším, že to bol rovnaký idiot, ktorý opäť havaroval.“

Súvisiace články

Diskusia