logo F1online.skF1online.sk

Norris nad novou podlahou pokrčil plecami: Nie je to oveľa lepšie

Lando Norris
© X/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 04:29

McLaren prišiel do Mexika ako jasný líder Pohára konštruktérov. Naproti tomu, Lando Norris vie, že boj o titul už nemá celkom vo svojich rukách. Stajňa z Wokingu sa na tejto trati vytasila s tajnou zbraňou a nasadila novú podlahu. Pri hodnotení nového dielu sa však Norris zdržal akéhokoľvek nadšenia.

Anglický pretekár v prvom tréningu uvoľnil miesto juniorovi McLarenu Patovi O’Wardovi. Do kokpitu sa dostal až v druhom tréningu, ktorý však z veľkej časti tvorili testy Pirelli – aj tie prerušila tvrdá nehoda Georgea Russella. Lando teda nemá za sebou najhladší štart do víkendu.

„Nebolo to najlepšie, keďže mi v porovnaní s väčšinou ostatných chýbali kolá. Musel som to doháňať a nemal som najlepší pocit. Na tejto trati nie je jednoduché nájsť v kokpite ten správny pocit, keďže je tu slabá priľnavosť,“ vysvetlil po skončení piatkového programu Lando Norris.

„Som si istý, že v sobotu to bude v poriadku, ale už som sa cítil aj komfortnejšie. Máme teda ešte nejakú prácu,“ dodal Lando.

Ten v piatok skúšal novú podlahu. Tú má McLaren len pre jedného zo svojich pilotov a do akcie sa tento kus dostal až v druhom tréningu, keďže v prvom jazdil v Landovom monoposte Pato O’Ward. Povedali by ste, že nasadenie takého dôležitého vylepšenia bude sprevádzať nadšenie, ale to by ste sa zmýlili. „Je fajn, že sme ju mohli priamo porovnať, ale nie je to oveľa lepšie,“ skonštatoval Norris.

„Vždy dúfam, že budem bojovať o najvyššie priečky. Oscar bol dnes rýchly. Myslím si, že ja som trochu zaostával, takže musím zapracovať, ale uvidíme v sobotu,“ dodal na záver druhý muž šampionátu.

Jeho tímový kolega Oscar Piastri odjazdil oba tréningy a hlavne jeho časy v tom druhom potvrdili rolu McLarenu ako jedného z favoritov víkendu. Samotný austrálsky pretekár však má po piatku iného favorita.

„Povedal by som, že to bol pozitívny štart do víkendu a sme v celkom dobrej forme. Po prvom tréningu sme vykonali niekoľko dobrých zmien, keďže auto bolo trochu neposedné. Teraz sme v lepšej forme, ale stále potrebujeme zlepšiť našu rýchlosť, najmä keď chceme vyzvať Ferrari. Celkovo sme však v hre,“ povedal po piatku Oscar Piastri.

„V prvom tréningu mi trochu chýbala sebadôvera v kokpite. Vlastne to bolo podobné ako minulý víkend, ale pred druhým tréningom sme urobili pár dobrých krokov vpred, čo je povzbudivé,“ dodal Piastri.

Súvisiace články

Diskusia