logo F1online.skF1online.sk

Verstappen: Po Monze sme vyhodili všetky plánované vylepšenia

Max Verstappen a Gianpiero Lambiase
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubaladnes 10:08

Veľká cena Talianska bola pre Red Bull povestným dnom, z ktorého sa následne pokúsil odraziť. Podľa Maxa Verstappena sa mu to podarilo po tom, čo všetky plánované vylepšenia a vývojový plán takpovediac vyhodil z okna a na monopost sa pozrel celkom novými očami.

Obhajcovi titulu opäť začína chutiť jazda v Red Bulle RB20. Môže za to prielom vo vývoji, ktorý sa podaril inžinierom v Milton Keynes po letnej prestávke. Až dovtedy boli takpovediac stratení a nevedeli, čo konkrétne na ich monoposte nefunguje. Rozhodli sa preto preskúmať celú históriu vylepšení. Zistili, že prvý krok na scestie spravili už pri balíčku pre Španielsko 2023. Odvtedy sa ich nazbieralo viac a prevalcovali tím ako obrovská snehová guľa.

“V Monze sme pochopili pár vecí, ktoré nám aspoň určili smer, ktorým sme sa mali vydať. Teraz to prináša ovocie,” vyhlásil Max Verstappen počas uplynulého víkendu v Texase a zaspomínal si na najhorší moment tejto sezóny, ktorý však ukázal, že z pádov sa dá veľmi veľa naučiť.

“V súvislosti s vylepšeniami sme mohli sme vyhodiť všetko, čo sme mali pred Monzou naplánované. Ja som už týždne a mesiace poukazoval na množstvo vecí, pokiaľ išlo o moje pocity v monoposte. Potom je na tíme, aby to vyriešil. Teraz som mal z toho všade lepší pocit,” radoval sa rodák z Hasseltu.

Holanďan zašiel dokonca tak ďaleko, že austinskú podlahu vychválil do nebies. Opäť raz sa potvrdilo, že podlaha je najdôležitejším komponentom v modernej efjednotke. “Už je to poriadne dlhá doba, kedy som sa naposledy cítil v aute takto dobre. Pravdupovediac si už ani nespomínam, kedy to bolo. Vždy sa nájdu veci, ktoré viete robiť lepšie, ale v rýchlych zákrutách nám to teraz ide veľmi dobre.”

“Oveľa menej nás trápia aj problémy s vyvážením, ktoré nám bránili v tom, aby sme v zákrutách poriadne zaútočili. Tento víkend ukazuje, že sme spravili veľmi dobrý krok vpred,” pousmial sa Verstappen.

Súvisiace články

Diskusia