logo F1online.skF1online.sk

Colapinto radí fanúšikom nekupovať oblečenie Williamsu: Ani Ronaldo si ho nemôže dovoliť

Franco Colapinto
© X/Williams
Milan Kubala
Milan Kubalavčera 12:55

Colapinto sa ukazuje ako zlatá baňa nielen pre Williams, ale aj pre Formulu 1. V Argentíne sa z neho stal obrovský hit, čo sa snaží využiť už aj kráľovná motoršportu. Williams získava nových sponzorov a po tímovom oblečení sa pred pretekmi za veľkou mlákou len tak zaprášilo. Colapintovi fanúšikovia sa chystajú podporiť svojho jazdca najmä v Sao Paule a ako by to vyzeralo, keby nemali merch Williamsu.

Tradičný britský tím v posledných dňoch v Austine dokonca začal predávať špeciálnu kolekciu venovanú Francovi Colapintovi. Čoskoro ich plánuje zaradiť aj do svojho eshopu. Drahé formulové oblečenie, ktoré je neraz pochybnej kvality, však pilotovi Williamsu nevonia.

“Ja len dúfam, že ľudia sa neprivedú na mizinu, keď budú kupovať tieto hlúposti, lebo potom by ma veľmi nahnevali,” vyhlásil Franco Colapinto v online rozhovore pre šou Corazón de F1, zatiaľ čo trénoval na stacionárnom bicykli.

“Williams pri týchto veciach nastavuje také ceny, že si ich ani Cristiano Ronaldo nemôže dovoliť. Argentínčania však šalejú a vykupujú ich, že na sklade nič nezostane, a potom dva mesiace jeme len suchý chleba. Kúpte si jednoducho neoficiálne oblečenie, to je lacnejšie a je to to isté,” radí svojim krajanom, ako ušetriť.

Keď Colapinto komunikuje s britskými médiami, drží sa na uzde, ale keď môže hovoriť po španielsky, je z neho veľký vtipkár a zároveň postrach pre PR oddelenie Williamsu. “Za túto propagáciu fejkového oblečenia ma zabijú!” rozosmial sa. “Radšej kupujte oblečenie Williamsu!”

Viac svojských jazdcov nám na štartovom rošte chýba. V nasledujúcej sezóne však Colapinta takmer určite neuvidíme, keďže Williams popri Alexovi Albonovi angažoval Carlosa Sainza a v ostatných tímoch už nie sú voľné miesta.

“Ja sa koncentrujem na to, čo musím spraviť tento rok. To dobré určite príde, ale budúcnosť je komplikovaná. Užívam si túto jedinečnú príležitosť,” dodáva Colapinto. “Tieto otázky o budúcnosti dostávam neustále, ale ja neviem, čo budem robiť. Na to teraz nemyslím. Pokúsim sa dokázať, že sem patrím a že by som si miesto v ďalších rokoch zaslúžil. Koncentrujem sa na zvyšok roka a túto príležitosť.”

Súvisiace články

Diskusia