logo F1online.skF1online.sk

Alonso poslal Neweymu správu: Mám jeho telefónne číslo

Fernando Alonso a Adrian Newey
© LAT Images/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 02:05

Adrian Newey je nesmierne dôležitou súčasťou plánu Aston Martinu na ceste ku korune majstra sveta. Pri pohľade na výsledky stajne v tejto sezóne by ste sa nad touto predstavou možno pousmiali, ale keď Lawrence Stroll odštartoval ďalšiu sériu nákupov, získal jeho projekt veľký kredit. Svoje nadšenie neskrýva ani Fernando Alonso.

Túžba španielskeho pretekára po spolupráci s Adrianom Neweym nebola žiadnym tajomstvom ani pred príchodom geniálneho konštruktéra. Keď sa však Angličan rozhodol pripojiť k Aston Martinu, mohol Fernando naplno vyjadriť, ako veľmi chcel pracovať s najúspešnejším dizajnérom všetkých čias.

„Dúfal som, že Adrian sa pripojí, keď sa rozhodol skončiť vo svojom bývalom tíme,“ povedal Alonso. „Snívate, že sa vám ho podarí získať. Objavilo sa niekoľko špekulácií, že sa pripojí k niektorému z ostatných tímov. Pýtal som sa Lawrenca Strolla, pýtal som sa Martina Whitmarsha a pýtal som sa rôznych ľudí, či sme oslovili Adriana.“

Aston Martin skutočne Neweyho oslovil, ale nakoniec ho oslovil aj sám Alonso. Ten už priznal, že geniálnemu konštruktérovi poslal správu. Napokon aj odhalil, čo mu napísal. „Dokonca aj ja som ho kontaktoval. Mám totiž jeho telefónne číslo. Napísal som mu: ‚To je prekvapenie. Keby ste niekedy premýšľali, že chcete novú výzvu, veľmi rád by som s vami pracoval.‘ Potom som zistil, že Adrian a Lawrence boli v kontakte,“ priznal Alonso.

Španielsky matador túžil po práci s Neweym tak veľmi, že Aston Martinu dokonca ponúkol pokrytie časti nákladov na jeho plat. K tomu zrejme, nakoniec, nebude nútený, ale dobre to dokumentuje, ako veľmi si to prial.

„Lawrence ma priebežne informoval o priebehu rokovaní. Keď sa Adrian rozhodol pre nás, veľmi ma to potešilo a tiež som bol strašne hrdý, že chcel pracovať s naším tímom a veril nášmu projektu,“ hovorí nadšene Alonso.

„Tiež to ukazuje, čo dokáže Lawrence – niektoré veci skrátka zvládne len on. Jeho vášeň pre motoršport je bezhraničná a rovnako jeho vízia pre Aston Martin. Niekoho tak odhodlaného a nadšeného som ešte nevidel. Je pre nás všetkých inšpiráciou a je pre mňa privilégiom, že s ním môžem pracovať,“ dodal Alonso.

Súvisiace články

Diskusia