logo F1online.skF1online.sk

Nepremýšľam o mojom pôsobisku na rok 2026, vyhlásil Verstappen

Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 00:20

Budúcnosť Maxa Verstappena sa v tejto sezóne stala jednou z obľúbených tém. Paradoxne k tomu prispel sám holandský pretekár, ktorý nikdy príliš nepopieral kolujúce špekulácie. Spolu s Totom Wolffom rozpútali mediálnu hru a teraz musí jeden neustále opakovať, že budúcnosť patrí Kimimu Antonellimu, a druhý zas hovorí o problémoch Red Bullu ako hlavnom predmete jeho záujmu.

Letné špekulácie sú preč. Verstappen potvrdil svoj záväzok Red Bullu na rok 2025 a Toto Wolff posielal ódy chvály na adresu Kimiho Antonelliho. Pomyslenie na jednu z najväčších prestupových bômb histórie však novinárov neprestáva lákať. Trojnásobný majster sveta možno má platný kontrakt až do konca sezóny 2028, ale zároveň hovorí, že nevie, čo bude robiť v roku 2026.

V rozhovore pre Motorsport.com otvorene priznal, že sa nepozerá do roku 2026 a nepozná svoju ďalšiu budúcnosť po skončení sezóny 2025. „Samozrejme, viem, že prestup je možný, ale v tejto chvíli nad tým nepremýšľam,“ vyhlásil holandský pretekár.

„Myslím si, že v súčasnosti mám viac starostí s vecami, ktoré potrebujeme zlepšiť. Uvidíme, čo prinesie budúcnosť. Úprimne, dnes nad ňou príliš nepremýšľam. Ak sa to nestane, tak nech, môj život to nezmení,“ odkázal Verstappen.

Všetky rozhovory a špekulácie sa odkladajú na rok 2025. Ten môže priniesť diametrálne odlišný obraz. Vo Formule 1 platí, že jediná istota je zmena. Už v tejto sezóne sa objavili špekulácie o možnom záujme Aston Martinu. Ktovie, aké bude rozloženie síl v roku 2025 a čo prinesie zmena pravidiel o osemnásť mesiacov.

„Samozrejme, rok 2026 predstavuje veľký otáznik, ale to môžete povedať o všetkých tímoch. Budeme mať úplne nové autá aj motory,“ vyhlásil Verstappen.

„Pre všetkých je to neznáma, dokonca aj pre tých, ktorí si dnes myslia, že sú pred rokom 2026 v najlepšej pozícii. Nikdy neviete, či ste naozaj odviedli takú dobrú prácu, a či to bude platiť aj na začiatku sezóny 2026,“ dodal trojnásobný majster sveta.

Súvisiace články

Diskusia