logo F1online.skF1online.sk

Colapinto nevie, čo ho čaká v roku 2025: Chcem zostať vo Williamse!

Franco Colapinto
© X/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkvčera 14:40

Sezóna 2024 priniesla neuveriteľné množstvo drobných príbehov. Vlani zostal jazdecký trh nevídane pokojný, ale v tomto ročníku sa prestupy rozbehli na plné obrátky. Ba čo viac, dočkali sme sa aj jazdeckých rošád v priebehu sezóny, ktoré sa v modernej Formule 1 veľmi nenosia. Na príklade Franca Colapinta však vidíme, že Formula 1 je vskutku nevypočítateľná.

Koľko takých „Colapintov“ práve preteká niekde vo Formule 2 alebo Formule 3? Koľko veľkých talentov sa skrýva pod maskou priemerných výsledkov a potrebujú „len“ jednu jedinú šancu? Argentínsky pretekár vystriedal v priebehu sezóny Logana Sargeanta a okamžite naňho nechal zabudnúť.

Williams vyriešil problém s Loganom Sargeantom angažovaním Carlosa Sainza, ale potom sa ukázalo, že riešenie možno mal celú dobu hneď pod nosom. Teraz má tím zmluvy s Albonom a Sainzom pre rok 2025 a Colapinta bez miesta. Aká teda bude ďalšia budúcnosť argentínskeho mladíka?

„Nemám potuchy, čo bude v budúcej sezóne,“ priznal Colapinto pre Motorsport.com. „Samozrejme, je veľmi vzrušujúce, že James sa ma snaží udržať v F1 a som mu za to veľmi vďačný. Vo Formule 1 však musíte pamätať na množstvo vecí a existuje veľa drobných detailov, ktoré z nej robia tvrdý šport.“

„James mi so všetkým veľmi pomáha. On mi pomohol uskutočniť môj sen. Chcem zostať vo Williamse. Milujem tento tím a milujem spôsob, akým pracuje. Myslím si, že musíte byť vďační a oni mi ako prví dali túto príležitosť v monoposte Formuly 1,“ pokračoval argentínsky pretekár.

„Rád by som sa chopil príležitosti s týmto tímom niekedy v budúcnosti. Ak by sa to nepodarilo, tak netuším, aké mám možnosti. Plánom A je zotrvanie v tomto tíme. Veľa do mňa investovali už od juniorských kategórií a ja som za to veľmi vďačný,“ dodal Colapinto.

Keďže Sauber je posledný tím s voľnou sedačkou pre rok 2025, automaticky sa špekulovalo, a povedal to aj sám šéf stajne James Vowles, či by Franco nemohol zamieriť priamo tam. Táto alternatíva sa však momentálne javí ako nepravdepodobná a Argentínčan sa s najväčšou pravdepodobnosťou vráti na „lavičku náhradníkov“.

„Predovšetkým sa snažím sústrediť na seba. Výsledky prichádzajú, čo je pozitívne. Uvidíme, čo prinesú nasledujúce preteky, ale podľa mňa nás čaká niečo dobré,“ povedal s nádejou pilot Williamsu.

Súvisiace články

Diskusia