logo F1online.skF1online.sk

Ďalší krok v mojej kariére bude posledný, sľubuje Verstappen

Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 13:11

Max Verstappen má zmluvu s Red Bullom platnú do konca sezóny 2028. Naplní ju? Holandský pretekár často opakuje, že vo Formule 1 nezotrvá do štyridsiatky a necháva nás v napätí ohľadne jeho ďalšej budúcnosti. V priebehu tohto roka s ním koketoval Mercedes, zatiaľ čo Red Bull sa bránil platnou zmluvou a kvalitným autom. Sám Max stojí uprostred a hovorí, že sa nevidí ako pilot ďalších dvoch alebo troch tímov.

Trojnásobný majster sveta v poslednom roku priniesol do svojej rétoriky aj slová o konci kariéry. Tie nepochybne vyvolávajú veľký záujem médií a fanúšikov. Verstappen sa totiž v poslednom období stal najväčším kasovým trhákom Formuly 1 a jeho odchod by sa dal prirovnať ku koncu najväčších legiend tohto športu.

Odíde Max predčasne ako mladý, čerstvo tridsaťjedenročný, pretekár na konci svojej zmluvy s Red Bullom v roku 2028? Dodrží tento kontrakt? Prestúpi do iného tímu? To sú všetko otázky, ktoré médiá a fanúšikov zaujímajú. Sám Verstappen sa pri odpovediach často pohráva s rôznymi myšlienkami.

„Som s Red Bullom dlhú dobu,“ povedal holandský pretekár pre taliansku televíziu Sky. „Jazdci chcú vyhrávať, každý v padoku chce vyhrávať, a v priebehu rokov ľahko môžete zmeniť stranu. Ja však nechcem, aby takto vyzerala moja kariéra a nechcem byť súčasťou štyroch alebo piatich rôznych tímov. Chcem si vybudovať dlhý, stabilný a pekný vzťah s každým v tíme a cítiť sa tam ako doma.“

Ako to teda bude? O flirtovaní s Mercedesom vieme, hoci Toto Wolff už prehlásil, že tomu je teraz koniec a plne sa sústredí na vzťah s Georgeom Russellom a Kimim Antonellim. Zabúdať však nesmieme ani na Aston Martin, ktorý má teraz Adriana Neweyho a plnými priehrštiami investuje. A napokon, pokiaľ ide o akúkoľvek pretekársku hviezdu, nikdy nemôžeme vylúčiť ani Ferrari.

„Zmena tímu pre mňa nie je príjemná,“ hovorí Verstappen. „Okrem toho niečo také nechcem podstupovať v tejto fáze mojej kariéry. Môj ďalší krok, ak vôbec k nejakému dôjde, bude môj posledný. Tým ďalším krokom však môže byť aj predĺženie zmluvy s Red Bullom. Momentálne je to vo hviezdach.“

„Možno k tomu dôjde, a možno nie. Ako som povedal, v súčasnosti o tom nepremýšľam, pretože je toho veľa, čo musíme pochopiť a zlepšiť. Teraz je to skrátka príliš ďaleko a nemyslím na to,“ dodal Max.

Súvisiace články

Diskusia