logo F1online.skF1online.sk

Prečo Antonelli nezačne v menšom tíme? Wolff ho chce mať „nekontaminovaného“

George Russell, Toto Wolff a Kimi Antonelli
© Stephen Reuss/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 15:31

Andrea Kimi Antonelli vstúpi do Formuly 1 vo veku osemnásť rokov s jedným z najväčších tímov na štartovom rošte. Takému tlaku v takom mladom veku nemusel čeliť nikto pred ním. Natíska sa preto otázka, prečo Toto Wolff takto riskuje. Vraj na to má dobrý dôvod.

Mercedes sa nepokúsil zohnať Antonellimu miesto v inom tíme a taliansky mladík nedostal šancu vo Williamse po odchode Logana Sargeanta. Zdalo sa to pritom ako dokonalo racionálne riešenie. Mladý Kimi mohol absolvovať aspoň pár pretekov a pripraviť sa na účinkovanie v jednom z najväčších tímov. Totovi Wolffovi však takáto možnosť príliš nevonia.

„Po odchode Lewisa je čas na generačnú výmenu, pretože už nič nebude ako predtým,“ vyhlásil Rakúšan v rozhovore pre Autosprint, na ktorý odkazuje portál RacingNews365.com. „V budúcom roku budeme mať mladý tím s Georgeom a Antonellim, čo pre nás bude začiatok novej éry. Predchádzajúca éra bola skvelá, ale nastal čas otočiť list a začať odznovu.“

„Prečo bude Antonelli hneď jazdiť za Mercedes a nezačne kariéru napríklad vo Williamse? Pretože ho chceme sviežeho a nekontaminovaného – ak to takto môžeme povedať – vonkajšími skúsenosťami,“ vysvetlil Wolff.

Získavanie skúseností v kokpite menšieho tímu a pod menším tlakom sa považuje za najlepší vstup do najvyššej motoristickej triedy. Nechcete dostať mladého pilota pod veľký tlak príliš skoro, aspoň taká bola naša logika. Wolff však má v prípade Antonelliho odlišný názor. „Keby začal v inom tíme, naučil by sa iným veciam, odlišnému správaniu a získal by odlišné dojmy o technických aspektoch,“ vysvetlil šéf Mercedesu.

„Tomu sa chceme vyhnúť. Myslím si, že keď k sebe okamžite prinesiete mladého jazdca, prináša to samé výhody,“ dodal Wolff.

Mercedes vyriešil odchod Lewisa Hamiltona nasadením o dvadsaťjeden rokov mladšieho Kimiho. Ten však nebol ani zďaleka jedinou možnosťou stajne z Brackley. Wolff dal v priebehu posledných mesiacov viac ako jasne najavo svoj záujem o Maxa Verstappena. Nevyšlo mu to a nakoniec siahol po Antonellim.

„Samozrejme, že sme mali záujem o Verstappena, ale okamžite bolo jasné, že s najväčšou pravdepodobnosťou neprestúpi do Mercedesu. Kimi je preto pre náš tím najlepšia voľba. Chceme začať novú kapitolu. Sú to vzrušujúce časy a podľa nás máme správnu kombináciu smerom do budúcna,“ odkázal Wolff.

Súvisiace články

Diskusia