logo F1online.skF1online.sk

Pérez môže skončiť ako Ricciardo, varuje Coulthard

Sergio Pérez
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkvčera 23:41

Mediálne špekulácie sa stali každodennou súčasťou života Sergia Péreza. Mexičan si na to za posledné tri roky musel zvyknúť, ale určite je to stále nepríjemné. Christian Horner dal po odchode Daniela Ricciarda najavo, že Mexičan nemá isté miesto pre rok 2025. David Coulthard ho zas varoval, že môže skončiť podobne ako Daniel Ricciardo.

Pérez pred novinármi vyjadril túžbu, že kariéru by chcel ukončiť z vlastnej vôle, nie keď k tomu bude nútený. Takejto pocte sa však vo Formule 1 dočkajú len tí najšťastnejší a najúspešnejší. Checo povedal, že o jeho kariére rozhodne aj rodina a štyri deti, ale v tejto chvíli je odhodlaný pokračovať. Podčiarkol pritom, že má zmluvu na ďalšie dve sezóny. Bude však pilotom Red Bullu aj na konci sezóny 2026?

Podľa posledných vyjadrení Christiana Hornera ním nemusí byť ani na začiatku ročníka 2025. Aj bývalý pilot David Coulthard varuje pred osudom pilotov, ktorí dlhodobo nedodávajú kvalitné výsledky. „Pérez si v Baku počínal brilantne, ale jedna lastovička leto nerobí,“ varuje Škót.

„Jeden dobrý výsledok nie je to, čo očakávate od vašej… nuž, on je v tom tíme jasná dvojka. Povedal by som, že Baku sprevádzala veľká úľava, ale Singapur priniesol tak trochu návrat do reality. Ak po zvyšok sezóny nebude zbierať solídne body, môže ísť podobne ako Daniel Ricciardo z kola von. Áno, aj Péreza môže postihnúť rovnaký osud,“ upozorňuje Coulthard.

Medzitým sa bude špekulovať a špekulovať. Jednu z najnovších a zároveň najzvláštnejších špekulácií priniesol známy britský novinár Joe Saward, podľa ktorého sa po padoku v Singapure sa šírila vskutku zvláštna klebeta. „V Singapure sa objavila zaujímavá špekulácia, že Pérez a Red Bull vypracovali plán, podľa ktorého Checo oznámi v Mexiku koniec kariéry. Odišiel by tak o niečo pokojnejšie a nikto by ho nevyhodil, čo príliš neublíži predajom Red Bullu v Amerike. Tím by sa tak pre rok 2025 mohol obzerať po novom jazdcovi,“ napísal Saward.

Na britského novinára sa následne zosypala prívalová vlna nenávisti zo strany mexických fanúšikov. Na sociálnej sieti X neskôr napísal, že nikdy ich za jeden deň nezablokoval toľko, ako po vydaní článku s touto špekuláciou. „Je úžasné, koľko ľudí nedokáže pochopiť rozdiel medzi informovaním o špekulácii a prehlásením, že táto špekulácia sa zakladá na pravde,“ bránil sa Saward.

Je však možné, že presne na túto fámu reagoval aj sám Pérez na sociálnych sieťach, keď zverejnil video zo známej scény filmu Vlk z Wall Street, ktorá hovorí za všetko.

Súvisiace články

Diskusia