logo F1online.skF1online.sk

Hülkenberg opäť hviezdil: Nezaujímalo ma, že bol za mnou Red Bull

Nico Hülkenberg a Sergio Pérez
© X/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 9. 2024

Pri víťazstve Landa Norrisa, rozlúčke Daniela Ricciarda, zlyhaní Ferrari, ďalšom krásnom výkone Franca Colapinta a mnohých ďalších príbehoch VC Singapuru sme akoby úplne zabudli na iného nedeľného nenápadného hrdinu. Nico Hülkenberg pokračuje vo fantastických výkonoch a po trochu školáckom zaváhaní v Baku sa na okruhu Marina Bay vrátil opäť do popredia stredu poľa.

Možno ste videli, ako Hulk v Baku zaváhal. Riaditeľstvu pretekov po nehode Carlosa Sainza a Sergia Péreza trvalo dobrú minútu, kým aktivovalo virtuálny safety car. Za vrakmi Red Bullu a Ferrari v predposlednom kole ešte svietila zelená, keď sa okolo pilota Haasu prehnali Lewis Hamilton a Oliver Bearman.

Hülkenberg takto spadol z deviatej priečky na jedenástu a z hrdinu urobil svojho tímového kolegu. Mimochodom, FIA na stretnutí s jazdcami v Singapure priznala, že aktivácia VSC trvala príliš dlho a takáto chyba sa už nesmie opakovať, ale Nicovi to už v tej chvíli nebolo nič platné.

Nemecký pretekár sa však dokonalo revanšoval v Singapure, keď zajazdil vynikajúcu kvalifikáciu a opäť sa pohyboval na čele stredu poľa. Teoreticky bol Hülkenberg v hre o ôsme miesto, ale Aston Martin s Fernandom Alonsom sa úspešne pokúsili o undercut. Nico tak získal „len“ dva body za deviate miesto, ale to mu príliš nevadilo.

„Som rád za body, keďže na konci dňa záleží len na nich,“ povedal po pretekoch Nico Hülkenberg. „Musíme preskúmať pár strategických okolností. Okrem toho sme však mali čisté preteky, nie veľmi rušné, ale dosť stresujúce, keďže som za sebou držal Red Bull celý druhý stint. Dokázali sme to doviezť domov a je to pre mňa trochu satisfakcia za Baku.“

Na margo skutočnosti, že za sebou udržal oveľa silnejší Red Bull, Hulk povedal, že to nebolo prvýkrát v tejto sezóne. „Tuším, že sme sa v tomto roku niekoľkokrát pohybovali okolo Péreza. Nepodarilo sa nám to prvýkrát,“ povedal Hülkenberg.

„V kvalifikácii sme sa dostali do dobrej pozície, čo bolo taktiež kľúčové. Mal som dobrý štart a čisté preteky. Je mi jedno, či mám za sebou Red Bull, alebo kohokoľvek iného, dôležité sú len body,“ dodal Hulk.

Haas sa týmto opäť priblížil k tímu RB na šiestom mieste Pohára konštruktérov. Americká stajňa momentálne stráca už len tri body. V posledných mesiacoch sa forma talianskeho tímu prepadala; naopak, Haas sa neustále zlepšuje, hoci bodový príspevok Hülkenbergaje oveľa vyšší než ten Magnussenov.

„Každý v tíme je podľa mňa presvedčený, že môžeme bojovať s RB. Bodovali sme aj minulý týždeň a šesť pretekov pred koncom je všetko otvorené. Samozrejme, nedajú nám nič zadarmo a pokúsia sa zabojovať,“ skonštatoval nemecký pretekár.

„Máme pred sebou prestávku a potom nás čakajú tri veľké ceny za tri týždne. Naozaj sa na to teším a pravdepodobne ide o moju obľúbenú časť sezóny. V pretekoch sme konkurencieschopní a do Austinu chystáme ďalšie vylepšenia. Nasledujúce okruhy by nám mali vyhovovať a ja dúfam, že získame ďalších pár bodov,“ dodal Hülkenberg.

Súvisiace články

Diskusia