logo F1online.skF1online.sk

McLaren má nového športového riaditeľa! Opäť lovil v Red Bulle

Will Courtenay
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 17:33

Red Bull naďalej čelí obrovskému personálnemu tlaku zo strany konkurencie. Po odchode Jonathana Wheatleyho zo stoličky športového riaditeľa zareagovala stajňa zmenou riadiacej štruktúry pretekového tímu. Teraz musia Christian Horner a spol. reagovať opäť, pretože stratili aj šéfa svojho strategického oddelenia Willa Courtenaya.

Ide o ďalšiu stratu dlhoročného zamestnanca. Courtenay prišiel do Milton Keynes ako systémový inžinier ešte v roku 2003, keď tím pôsobil pod značkou Jaguar. V roku 2005 sa po prechode pod hlavičku Red Bullu presunul na strategické oddelenie tímu. To z neho robí jedného z najstarších a najskúsenejších pracovníkov stajne.

Po dvoch desaťročiach vo farbách Red Bullu sa Courtenay rozhodol pre odchod. Zlanáril ho McLaren, ktorý mu ponúkol úlohu športového riaditeľa – túto funkciu doteraz zastával v Red Bulle Jonathan Wheatley.

Courtenay sa bude z tejto funkcie zodpovedať Randeepovi Singhovi, bývalému hlavnému stratégovi tímu a od januára pretekovému riaditeľovi stajne z Wokingu, s jasnou úlohou: posilniť pretekové operácie McLarenu. V posledných mesiacoch sme si nemohli nevšimnúť niektoré nesprávne strategické rozhodnutia na boxovom múre lídra šampionátu. Nuž, Zak Brown zareagoval a priviedol z Red Bullu veľkú posilu.

„S radosťou vítame Willa v McLarene,“ povedal Andrea Stella. „Jeho skúsenosti, profesionalita a vášeň pre motoristický šport z neho robia ideálneho kandidáta na vedenie našich športových aktivít. Momentálne vstupujeme do kľúčovej fázy našej cesty a sme presvedčení, že bude skvelou posilou pre naše silné vedenie v čase, keď bojujeme o víťazstvá a tituly.“

Zatiaľ nie je isté, kedy nastúpi Courtenay do práce v novom tíme. Podľa portálu Motorsport.com má s Red Bullom platnú zmluvu do polovice roka 2026. Hovorca stajne z Milton Keynes tvrdí, že bude pokračovať v práci do vypršania kontraktu.

„Will dostal ponuku na post športového riaditeľa,“ cituje hovorcu Red Bullu Motorsport.com. „Po dlhých a úspešných rokoch – pre tím pracuje od čias Jaguaru – je nám ľúto, že odchádza. Želáme mu však všetko dobré. Will zostane súčasťou tímu do polovice roka 2026.“

Je to ďalšia nepríjemná rana pre Red Bull, ktorý len pred pár dňami oznámil po odchode Jonathana Wheatleyho novú štruktúru pretekárskeho tímu. S jeho koncom zanikne aj rola športového riaditeľa. Miesto toho vznikne nová štruktúra a Jonathanove právomoci sa rozdelia. Tím zatiaľ neoznámil, ako sa zmení technické oddelenie po odchode Adriana Neweyho.

Súvisiace články

Diskusia