logo F1online.skF1online.sk

Colapinto má štyri body! Chcem dokázať, že si zaslúžim miesto v F1

Franco Colapinto
© X/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 9. 2024

Logan Sargeant získal pri 36 štartoch vo Formule 1 s tímom Williams jeden bod, Franco Colapinto má po svojich druhých pretekoch na konte už štyri body! Argentínsky pretekár sa ocitol v tom najkrajšom sne, v Baku podal excelentný výkon, a jeho tím preskočil Alpine v Pohári konštruktérov. Niet divu, že Franco a celá garáž Williamsu žiarila spokojnosťou.

Jamesovi Vowlesovi tento ťah vyšiel, o tom niet pochýb. Colapinto je už pred Sargeantom a keď bude so svojím tímom pokračovať v týchto výkonoch, aktuálne ôsme miesto v celkovom hodnotení nemusí byť pre stajňu z Grove maximom.

Najlepšie na tom je, že Argentínčan, teoreticky, nepotreboval na body záverečnú nehodu Carlosa Sainza a Sergia Péreza. Aj bez nej by skončil desiaty a zapísal by historický úspech. Aj keď jeho meno vo Formule 1 nikto nečakal a pre Williams je v podstate improvizovaným riešením, Franco dokazuje, že si zaslúži sedačku na plný úväzok.

„Som strašne hrdý na tím. Všetci odviedli vynikajúcu prácu a naozaj si zaslúžia tento výsledok. Už je to dlho, čo sme mali obe autá v najlepšej desiatke, nehovoriac o najlepšej osmičke. Je to pekný výsledok…“ začal Colapinto svoju odpoveď pre televíziu Sky, keď ho zrazu olial šampanským jeden z mechanikov.

„Ako tím sme si to zaslúžili. Ukázali sme, že dokážeme bojovať o body a vrátiť sa do Pohára konštruktérov. Boli to len moje druhé preteky, ale predo mnou je toho ešte oveľa viac. Snažím sa ukázať, čo je vo mne; a chcem dokázať, že si zaslúžim miesto vo Formule 1. Je to pre mňa úžasná príležitosť,“ dodal vysmiaty argentínsky pretekár.

Pre Williams je to zlatých desať bodov. Pred Baku ich mal tím na konte osem, takže je to veľký výsledok. Na Haas stráca stajňa z Grove momentálne trinásť bodov a na RB osemnásť bodov. Je to stále ďaleko, ale ani v tomto poschodí Pohára konštruktérov ešte nie je o všetkom rozhodnuté.

„Je to fantastický pocit a som veľmi hrdý na tím,“ zopakoval Colapinto v rozhovore pre F1 TV. „Spoločne sme dosiahli niečo neuveriteľné. Mám veľkú radosť z našej práce. Tieto body si vyžiadali veľké úsilie a už pri mojich druhých pretekoch s Williamsom sme sa posunuli o priečku vyššie v Pohári konštruktérov. Spolu s Alexom sme tento víkend pozbierali veľa bodov a je to úžasný výsledok pre tím.“

„Je to niečo výnimočné. Ako som povedal už minule, je to pre mňa splnený sen. Musíme takto pokračovať a pred nami je ešte dlhá sezóna. Je to však skvelý začiatok a veľká motivácia pre celý tím,“ dodal Colapinto.

Súvisiace články

Diskusia