logo F1online.skF1online.sk

Ak Russell prehrá s Antonellim, bude to malér, upozorňuje Steiner

George Russell
© Stephen Reuss/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala11. 9. 2024

Nasledujúce dva roky môžu rozhodnúť o budúcnosti Georgea Russella. Bude musieť ukázať, že vysoko prevyšuje novú hviezdu Mercedesu Andreu Kimiho Antonelliho. Ak sa mu to nepodarí, Günther Steiner ho varuje pred tým, že si zarobí na veľký problém.

Už sezóna 2025 môže byť rozhodujúca. Nesmieme totiž zabúdať na to, že Toto Wolff stále flirtuje s Maxom Verstappenom a ráta s tým, že v roku 2026 by sa mohol presťahovať do Brackley. Ak k tomu dôjde, buď George Russell, alebo Kimi Antonelli bude musieť tím opustiť.

Aj keby sme však nebrali do úvahy potenciálnu hrozbu zo strany Maxa Verstappena, Steiner avizuje, že ak sa Russell nechá poraziť mladíkom, ktorý preskočil Formulu 3 a v F2 odjazdil len jednu sezónu, tak to pre jeho budúce pôsobenie vo Formule 1 nebudú dobré správy.

“Áno, mohol by mať malér,” konštatuje Günther Steiner v podcaste Red Flags. “Myslím si však, že on si to uvedomuje. Svoju hodnotu môže preukázať len tým, že bude zbierať dobré výsledky v porovnaní s Kimim Antonellim, s chlapcom, ktorý havaroval v prvom tréningu.”

Bývalý šéf Haasu v podcaste rozsiahlo hovoril aj o mladom Talianovi, ktorý podľa neho porušil najdôležitejšie pravidlo zo všetkých: Nehavarovať. “Ja jazdcom vždy vysvetľujem: Ak havaruješ, budú na teba spomínať ako na toho, zátvorka, idiota, koniec zátvorky, ktorý vo svojom prvom tréningu havaroval. Ak v prvom tréningu skončíš na poslednom, predposlednom mieste, tretí, piaty alebo hoci aj jedenásty od konca, každému to bude ukradnuté. Každý zabudne, kde si skončil. Preto nehavaruj, pretože to si zapamätá každý.”

Tento nedostatok skúseností bude musieť Antonelli kompenzovať aj v nasledujúcej sezóne. Georgeovi Russellovi preto nebude stačiť obyčajné víťazstvo v internej bitke. “Ide aj o to, ako porazíte toho nováčika. Ak ho strčíte do vrecka… Aj keď Toto veľmi miluje Kimiho, ak nebude podávať výkony, aj táto láska rýchlo vyprchá. Závisí od výsledkov: Milujem ťa tak veľmi, aké dobré sú tvoje výsledky.”

Pod tlakom však budú obaja. Antonelli je síce teraz tým vyvoleným, ale ak by dostával “náklad” aj v druhej sezóne po sebe…. “Tak bude hotovo. V prvom roku musíte dať nováčikovi priestor. Všetko však závisí aj od toho, ako sa ukáže v porovnaní s ostatnými.”

“Ak ho v roku 2026 budete porovnávať s tímovým kolegom, tak musí byť dobrý, inak nemá budúcnosť. Mercedes musí vyhrávať. Mercedes tu nie je, aby sa zúčastnil alebo staval monopost pre Kimiho, lebo ho Toto miluje. Musí vykazovať dobré výsledky a dobrým výsledkom je poraziť tímového kolegu,” podotkol Steiner.

Súvisiace články

Diskusia