logo F1online.skF1online.sk

Rosberg vychvaľuje Antonelliho: Môže byť najlepším jazdcom svojej generácie

Andrea Kimi Antonelli
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 9. 2024

Ako si bude pri svojej premiére vo Formule 1 počínať Andrea Kimi Antonelli? To je jedna z najväčších otázok sezóny 2025. Je nepochybné, že taliansky mladík má obrovský talent, ale to vo Formule 1 nestačí. Potrebujete viac. Niekedy je rozdiel medzi úspechom a neúspechom v jednoduchom načasovaní. Presne to sa môže stať aj rodákovi z Bologne, o ktorého talente nepochybuje ani Nico Rosberg.

Majster sveta z roku 2016 pozná mladého Kimiho veľmi dobre. Počas jeho mimoriadne úspešnej juniorskej kariéry pôsobil aj v Nicovom tíme Rosberg Racing Academy a získali spolu niekoľko titulov. Veľmi dobre tak pozná potenciál talianskeho mladíka, ale tiež si uvedomuje, že ten pre úspech nestačí.

„Áno, je to správne rozhodnutie, ale, samozrejme, zároveň veľmi odvážne,“ vyhlásil Rosberg vo vysielaní nemeckej televízie Sky. „Kimi bol pred pár rokmi súčasťou môjho motokárového tímu. Poznám ho teda veľmi, veľmi dobre a určite má talent na to, aby sa stal najlepším jazdcom svojej generácie.“

„Na druhej strane je však jeho príprava všetko, len nie ideálna. Nemyslím si, že vo Formule 2 dostal v tomto roku dobré auto a podľa mňa nemohol ukázať, čo dokáže. Porazil však svojho tímového kolegu Olivera Bearmana, ktorý má taktiež namierené do Formuly 1. Je to však náročné a pridala sa k tomu ešte nehoda v piatkovom tréningu. Príprava tak nie je ani zďaleka optimálna, ale podľa mňa urobil Toto Wolff správne rozhodnutie,“ povedal pevne presvedčený Rosberg.

Ten zároveň pripomenul, akému tlaku čelí taliansky mladík. Sám povedal, že v jeho veku nebol ani náhodou pripravený na Formulu 1. Kimi však podľa neho pripravený je, hoci rozhodnutie sprevádza nemalé riziko, a dokáže si poradiť s tlakom – takisto vec, s ktorou má Nico nemalé skúsenosti.

„Po mentálnej stránke je to nesmierne náročné. Len sa pozrite na jeho piatkový tréning, boli to jeho prvé oficiálne kolá vo Formule 1, má osemnásť rokov, a ako Talian jazdil na talianskej pôde. Sledoval ho celý svet a pri svojom druhom kole skončil v bariére,“ povedal Rosberg.

„Do tej chvíle však bol rýchly. Súčasne s ním bol na trati aj Lewis Hamilton. Nebolo to však z jeho strany ideálne, prehnal to, bol absolútne premotivovaný, ale stalo sa to len preto, že má osemnásť rokov a práve začína kariéru vo Formule 1,“ dodal majster sveta z roku 2016.

Súvisiace články

Diskusia