logo F1online.skF1online.sk

Motorsport.com: Blíži sa potvrdenie Neweyho v Aston Martine

Adrian Newey
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 9. 2024

Hodina pravdy sa nezadržateľne blíži. Zákulisné zdroje stále intenzívnejšie naznačujú, že novým pôsobiskom Adriana Neweyho bude Aston Martin. V kalendári už máme september, čo je podľa špekulácií termín, keď geniálny konštruktér môže oznámiť svoje ďalšie plány. Renomované zdroje už informujú, že k tomu dôjde v najbližších dňoch.

Informáciu priniesol renomovaný portál Motorsport.com. Nie je pritom zďaleka jediný. Komentátori televízie Sky v priamom prenose z tretieho voľného tréningu v Monze avizovali, že to príde počas voľného víkendu medzi podujatiami v Taliansku a Azerbajdžane. Tieto informácie teraz v podstate podčiarkol aj prestížny britský zdroj.

„Zdá sa, že prestup Adriana Neweyho do tímu Aston Martin bude oznámený pred Veľkou cenou Azerbajdžanu budúci týždeň,“ vyhlásil portál Motorsport.com, ktorý nadviazal na naťahujúce sa špekulácie z rozličných zdrojov.

„Aj keď Newey bol po svojom odchode z Red Bullu spájaný hlavne s Ferrari, rýchlo sa ukázalo, že Aston Martin je hlavným záujemcom o jeho služby,“ píše Motorsport.com, podľa ktorého sa do presviedčania najúspešnejšieho konštruktéra všetkých čias zapojil aj obvykle veľmi presvedčivý Lawrence Stroll.

„Predpokladá sa, že tajná návšteva továrne Aston Martin v Silverstone v júni zohrala dôležitú úlohu pri jeho rozhodnutí a presvedčila ho, že tím mu môže poskytnúť všetko potrebné. Stroll investoval obrovské prostriedky do vytvorenia najmodernejšieho zázemia a už čoskoro by mal byť uvedený do prevádzky nový veterný tunel, ktorý pomôže dlhodobým ambíciám Aston Martinu,“ uvádza Motorsport.com.

Podľa medializovaných informácií umožňuje klauzula v Neweyho zmluve oznámenie jeho ďalších plánov najskôr tento mesiac. September pritom bude, a pripomína to aj Motorsport.com, začiatkom šesťmesačného obdobia pred príchodom do nového tímu, kde by mohol začať pracovať v marci 2025.

„Blížiace sa potvrdenie Neweyho príchodu prichádza uprostred veľkej náborovej kampane Aston Martinu s cieľom zabezpečiť najväčšie technické talenty potrebné na úspech vo Formule 1,“ uviedol Motorsport.com, ktorý vzápätí vymenoval, koho všetkého Stroll a spol. priviedli do tímu v posledných mesiacoch.

Novým generálnym riaditeľom sa čoskoro stane bývalý šéf motorového oddelenia Mercedesu Andy Cowell, Aston Martin taktiež získal technického riaditeľa Ferrari Enrica Cardileho – mal by nastúpiť na post hlavného technického riaditeľa tímu. Technické oddelenie v Silverstone už vedie bývalá Neweyho pravá ruka Dan Fallows.

Sme teda veľmi zvedaví, ako sa s tým Aston Martin vysporiada. Po príchode Adriana bude nevyhnutne potrebovať novú technickú štruktúru a s Fallowsom, Cardilem a Neweym bude mať hneď troch technických riaditeľov.

Súvisiace články

Diskusia