logo F1online.skF1online.sk

Ak boj o titul prehrám, život mi to nezmení, odkázal Verstappen

Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala30. 8. 2024

Mohol by Max Verstappen prehrať tohtoročný boj o jazdecký šampionát? Čo sme pred pár mesiacmi považovali za prakticky vylúčené, sa môže čoskoro stať realitou. Obhajca titulu však ubezpečuje, že sa necíti byť v strese. Ak túto bitku prehrá, tak ju prehrá a nič vážnejšie sa v jeho živote nestane.

Holandský pretekár okrem toho vo štvrtok zdôraznil, že výkonnosť monopostu RB20 nie je plne v jeho rukách. On sa naďalej hodlá robiť maximum pre to, aby domov prinášal čo najlepšie výsledky, ale zároveň medzi riadkami odkazuje, že ak titul pôjde do McLarenu, tak to nebude jeho vina.

Max Verstappen súčasnú situáciu nevníma ako stresujúcu. “Pozrite, ja to robím najlepšie, ako viem. Či vyhrám, alebo nie, život mi to nezmení. Chcel by som vyhrať? Ale samozrejme! Nemám to však vo svojich rukách z hľadiska výkonnosti monopostu.”

“Ja len odvádzam svoje maximum, snažím sa poskytnúť spätnú väzbu a auto spraviť rýchlejším. Neviem, či to na konci roka bude stačiť,” pokrčil plecami trojnásobný majster sveta F1. “Viem však, že dáme do toho všetko, čo ako tím vieme, aby sme boli konkurencieschopnejší, než sme predviedli v Zandvoorte. To bol veľmi slabý víkend.”

Lewis Hamilton sa pred víkendom v Monze nechal počuť, že vyhrávať z pole position je nuda. Verstappen v minulých rokoch priznal, že jeho baví aj vyhrávanie po zisku pole position — v konečnom dôsledku, koho by aj nebavilo?

Otázka však znie, či Verstappena nezačína pretekanie vo Formule 1 trochu unavovať, keď si už zvykol na prekonávanie jedného rekordu za druhým a pravidelné dvíhanie víťaznej trofeje nad hlavu. Tieto radosti sú preč. “Baví ma to. Chcel by som vyhrávať častejšie? Samozrejme, že áno. Vedel som však aj to, že je nereálne mať ďalšiu sezónu podobnú tej, ktorú sme mali vlani. Očakával som však, že to bude takéto? Ani nie, keď vidím, ako sme skončili a začali.”

“Teraz je na nás, aby sme sa pokúsili zlepšiť sa. Viem však, že všetci pracujú na plný plyn, aby to zlepšili,” nič nevyčíta svojmu tímu a súčasný prepad vo výkonnosti, resp. stratu 23 sekúnd v Zandvoorte vraj nepovažuje ani za žiaden zlomový moment, keď by sa mal tím nad sebou zamyslieť. “Nenazval by som to budíčkom. Z rôznych dôvodov to skrátka nebol náš najlepší víkend. Nedokázali sme s autom pracovať tak, ako sme chceli. Vietor nám to pravdepodobne dosť skomplikoval popri našich problémoch s balansom. Nebol to náš najsilnejší víkend.”

Súvisiace články

Diskusia