logo F1online.sk

Pérez už vidí len dve možnosti: Red Bull alebo odchod

Sergio Pérez
© Racing Point
Milan Kubala
Milan Kubala26. 11. 2020

Séria štvrtkových rozhovorov so Sergiom Pérezom na tému jeho budúcnosti sa dočkala ďalšej epizódy. V nej sme sa dozvedeli, že Mexičan už vo Formule 1 vidí len jednu reálnu možnosť pokračovať; kým naposledy konštatoval, že všetky tímy, ktoré ešte oficiálne nepotvrdili jazdecké zloženie, predstavujú preňho príležitosť, dnes to okresal na Red Bull.

V Haase sa zodpovedanie jazdeckej otázky chýli ku koncu, čo dnes potvrdil aj Günther Steiner slovami, že sa “čoskoro” dočkáme oficiálneho vyhlásenia tímu na túto tému. A tak nájsť si miesto pre nasledujúcu sezónu bude v Pérezovom prípade znamenať úspešne sa presadiť v konkurencii Alexa Albona, ktorého nádeje ťahajú hore nitky majiteľov Red Bullu, a zdatného Nica Hülkenberga.

Prečo si Pérez myslí, že by si ho mal Red Bull vybrať? “To podľa mňa nie je dobrá otázka, ktorú by som si mal klásť. Viem hovoriť sám za seba, určite sa viem postaviť na pole position, ale nemyslím si, že by som to mal byť ja, kto to bude hodnotiť.”

Mexičanovi reálne hrozí, že sa z Formuly 1 bude musieť stiahnuť. Určite to však nebude definitívna rozlúčka s kráľovnou motoršportu. Ako Pérez v posledných týždňoch hovoril, sám sa cíti byť pripravený ísť do každej výzvy; aj do top tímu.

Presunúť sa do inej série zatiaľ neplánuje. “Mám veľa záujmov aj mimo pretekania. Samozrejme, stále som veľmi mladý. Viem si sám seba predstaviť aj v iných oblastiach mimo motoršportu, nie ako tridsaťročného, ale ak ten moment príde trochu skôr, tak rád zvážim aj túto možnosť.”

“Mám rodinu, chcem vidieť, ako mi rastú deti a ďalšie veci. Viem si predstaviť svoj život bez motoršportu. Ak o rok nebudem vo Formule 1, tak si neviem predstaviť, že by som robil niečo iné. Vezmem si rok voľna, aby som prehodnotil, čo ďalej, a či mi to naozaj chýba.”

“Väčšina jazdcov po šiestich mesiacoch od ich odchodu sa vráti a chce robiť čokoľvek, čo sa naskytne. Uvidíme, ja som zatiaľ nič také nezažil. Celý môj život sa tu pohybujem. Potrebujem vidieť, aký je život mimo športu, či mi vyhovuje, či mi bude šport chýbať a či by som chcel tak pokračovať,” zhrnul Pérez.

Súvisiace články