logo F1online.skF1online.sk

Domenicali: Film F1 bude mať väčší dosah než Netflix. Pri nakrúcaní vyvíjame nové kamery

Brad Pitt, natáčanie filmu
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 8. 2024

Už len necelý rok nás delí od premiéry nového filmu F1. Snímok Josepha Kosinského s Bradom Pittom v hlavnej úlohe a Lewisom Hamiltonom ako jedným z producentov sprevádzajú veľké očakávania. Boss Formuly 1 Stefano Domenicali si od neho napríklad sľubuje ďalší fanúšikovský boom.

Bude mať film podobný efekt ako Netflix? V posledných rokoch sme videli viacero mimoriadne kvalitných snímkov z prostredia motoristických pretekov. F1 má zdatnú konkurenciu, ale podľa slov šéfa celého športu sa nový film s Bradom Pittom stane novým meradlom a Formule 1 prinesie ďalší nadšený nával.

„Bude to ohromné,“ povedal o novom filme Stefano Domenicali pre Motorsport.com. „Myslím si, že ak Netflix bola veľká vec, tak tento film – v Maďarsku sme rozoberali plán na komercializáciu a propagáciu – bude niečo obrovské. Trafíme terč, aký tu ešte nebol.“

Od Stefana znie vždy všetko bombasticky a môžeme si byť istí, že aj keď bude tento film úplný prepadák, taliansky manažér sa bude vždy tváriť, že ide o najlepší snímok všetkých čias. Všetci však trvajú na tom, že film bude realistický a zárukou má byť aj Lewis Hamilton, ktorý sa zaradil do tímu producentov.

„Bol tu jeden prvok, o ktorom nemohla byť ani reč. Chceli sme niečo unikátne, ale zároveň sa musela zachovať podstata pretekania. Robíme film o tomto športe,“ sľubuje Domenicali.

„Verím, že budete fascinovaní aj tým, ako taký film vzniká. Ľudia si uvedomia zložitosti, ktoré sa snažíme zvládnuť, a veci, ktoré sú za tým. Je to niečo naozaj neskutočné. Verím, že to bude zaujímavé pre obe strany a pochopíte, že sme dokázali udržať šport nažive. Keď si to pozriete, pochopíte, čo som tým chcel povedať,“ sľubuje šéf Formuly 1.

Tomu už teraz naskakujú v očiach všetky výhody, ktoré z toho športu pod jeho vedením vyplynú. Netflix zohral veľmi dôležitú rolu a film Brada Pitta môže najvyššiu motoristickú triedu otvoriť ďalším masám fanúšikov. „Spoločne vyvíjame nové kamerové technológie s rôznymi uhlami pohľadu. Povedal by som, že je to dobrý spôsob, ako vyvinúť nové technológie, ktoré neskôr prinesieme do praxe,“ uzavrel Domenicali.

Súvisiace články

Diskusia