logo F1online.sk

Grosjean o Magnussenovi: Jeden z najlepších tímových kolegov

Kevin Magnussen a Romain Grosjean
© Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 11. 2020

O zmenu mnohí volali už pred rokom či dvoma. Teraz sa tím Haas definitívne lúči s jazdeckou dvojicou Kevin Magnussen – Romain Grosjean. Napriek niekoľkým turbulentným momentom si obaja vzájomnú spoluprácu pochvaľovali, hoci navonok to tak nie vždy vyzeralo.

Veľký „hype“ okolo ich vzťahu spustil napríklad Netflix, ktorý v jednej z epizód Drive to Survive zobrazil aj ich vzájomnú kolíziu zo Silverstone v minulom roku. Obom pilotom následne vo svojej kancelárii poriadne vynadal ich šéf Günther Steiner. Americká produkcia potom prehrala niekoľko pikantných slov oboch kohútov. Ako Magnussen, tak Grosjean sa však následne ohradili proti tomu, ako Netflix ich vzájomný vzťah vykreslil a označili počínanie internetovej televízie ako zbytočné nafukovanie.

„Sme veľmi odlišní, no v skutočnosti sme spolu vychádzali veľmi dobre,“ povedal Romain Grosjean v podcaste In The Pink. „Samozrejme, veľa sa toho narozprávalo, keď sme spolu kolidovali v roku 2019, bolo z toho zbytočne veľké haló. Ľudia si mysleli, že sa neznášame, no v skutočnosti sme vychádzali dobre. Niekedy sme spolu aj cestovali.“

„Myslím, že Kevin je jeden z najlepších tímových kolegov, akých som kedy mal. Je omnoho rýchlejší, než si ľudia myslia, je to naozaj skvelý pretekár. Myslím, že s mojimi skúsenosťami a schopnosťou vyvíjať auto, sme odviedli skvelú prácu.“

„Nevadilo by mi mať ho za tímového kolegu napríklad vo vytrvalostných pretekoch. Myslím, že by sme našli dobrý kompromis a zabavili sa,“ dodal Grosjean.