logo F1online.skF1online.sk

Newey nesleduje sociálne siete ani médiá, o všetkom ho „zhruba“ informuje jeho manželka

Adrian Newey
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 8. 2024

Adrian Newey patrí od mája tohto roka k mediálne najsledovanejším osobnostiam sveta motoršportu. Po osemnástich rokoch sa rozhodol opustiť Red Bull a jeho ďalšie pôsobisko sa stalo zdrojom obrovských mediálnych špekulácií. On sám však hovorí, že by nedokázal povedať, s ktorým tímom je najnovšie spájaný.

Talianske zdroje v tom majú absolútne jasno, Newey sa stane novou posilou tímu Aston Martin. Je však stále otázne, či sú tieto správy postavené na pravde, alebo ide o ďalšiu zákulisnú hru jednej zo strán veľkej formulovej šachovnice. Sám Adrian však hovorí, že sledovanie najnovších špekulácií vám pri práci príliš neosoží.

Naučil sa to ešte v začiatkoch svojej kariéry, keď sa po pôsobení v Amerike vrátil do Európy a začal pracovať pre malý tím Leyton House. Tomu sa v roku 1988 veľmi darilo a v období dominancie Sennu a Prosta skončil Ivan Capelli dokonca dvakrát na pódiu. Nasledoval však hrozný rok 1989. Sám Newey tieto roky detailne opisuje vo svojej knihe a v podcaste Talking Bull spomenul toto obdobie ako hlavný dôvod, prečo nemá poňatie o správach v médiách.

„V tomto to mám jednoduché, pretože v skutočnosti príliš nečítam sociálne siete alebo časopisy. S tým som prestal veľmi dávno,“ povedal Newey.

„Ešte počas pôsobenia v tíme Leyton House som v roku 1988 postavil môj prvý monopost – áno, ukazuje to, aký som starý,“ pokračuje s úsmevom geniálny inžinier. „Bolo to dobré malé autíčko. V roku 1989 sme to však absolútne pokazili, takže sa z nového technického hrdinu vo formulovom padoku stal zatratený idiot, ktorému sa to raz zázrakom podarilo trafiť.“

Vtedy si vraj povedal, že bude lepšie, keď sa vyhne tejto stránke Formuly 1. „Povedal som si, že nepotrebujem sledovať tlač v dobrých časoch a potom sa rozčuľovať, keď sa prestane dariť. Vtedy som si jednoducho povedal, že to nebudem čítať,“ povedal Newey, ktorému v tomto smere pomáha manželka Amanda. Tá sa dokonca z času na čas vyjadrí aj na sociálnych sieťach, kde si robí srandu zo špekulácií obklopujúcich jej manžela.

„Moja manželka Mandy sleduje sociálne siete a zhruba ma informuje o aktuálnom dianí. Príliš to však nevnímam. Snažím sa žiť svoj život a nenechám sa tým ovplyvniť,“ dodal Newey.

Súvisiace články

Diskusia