logo F1online.sk

Häkkinen: Vettel bol stále kritizovaný, no nebolo to len o ňom

Sebastian Vettel
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala31. 5. 2020

Sebastiana Vettela z Ferrari vyštvali nie iba neuspokojivé výsledky, ale aj neutíchajúca kritika a slabá podpora verejnosti, myslí si Mika Häkkinen. Má zato, že Vettel by urobil lepšie, keby sa pokúsil dostať bližšie k fanúšikom a ukázal aj svoju druhú tvár, nie iba tú jazdeckú.

Dnes Vettel stojí na prahu dôležitého rozhodnutia: pokračovať vo Formule 1 alebo sa stiahnuť? Ak chce pokračovať, azda jedinou atraktívnou možnosťou je Mercedes, no prebojovať sa doň bude na dlhé lakte. “Ak bude chcieť vyhrať, bude to mať ťažké,” povedal v podcaste F1 Nation Mika Häkkinen, podľa ktorého Vettel potrebuje novú výzvu.

“Myslím si, že sa vo Ferrari dosť sklamal, jeho radosť z práce v tíme zmizla, už si to tak vo Ferrari neužíval. Neustále bol tvrdo kritizovaný, pritom keď ste v tíme, všetok ten tlak a kritiku by mali znášať viacerí ľudia. Nie je to len o jednom človeku,” podotýka skúsený Fín.

Sociálne siete sú fenoménom dnešnej doby a v maximálnej miere ho využíva aj kvantum pilotov zo sveta motoršportu. Sebastiana Vettela však nenadchli a potom, čo sa dokonca aj Kimi Räikkönen zaregistroval na Instagrame, zostal posledným jazdcom bez zastúpenia na internetovom poli. Mika Häkkinen si myslí, že by mal pouvažovať nad zmenou postoja.

Možno by mu to pomohlo aj zmiernením tlaku, ktorý Häkkinen spomínal. Ak by bol k ľuďom bližšie, azda by sa zaňho postavil mohutnejší dav. “Sebastian je skvelá osobnosť a naozaj super človek. Poznám ho už dlhé roky a keď sa otvorí, povie viac o sebe, o jeho rodine, o jeho motoršportovej kariére, zistíte, že je to naozaj správny chlapík.”

“Podľa mňa s fanúšikmi dosť komunikuje cez médiá, prostredníctvom tlačových konferencií, ale z môjho pohľadu to nestačí,” vyhlásil majster sveta, ktorý svojimi dvoma titulmi ukončil formulové deväťdesiate roky. “Nebudem mu hovoriť, čo by mal robiť inak, ale ja by som bol rád, keby sa viac pred verejnosťou otvoril a ukázal sa na sociálnych sieťach. Fanúšikom by sa to veľmi páčilo.”

Súvisiace články