logo F1online.skF1online.sk

Leclerc svoj tím nevymení: Túžim po titule len s Ferrari

Charles Leclerc
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala19. 8. 2024

Keby sa Charles Leclerc v minulosti dostal do jazdeckej akadémie Red Bull a nie Ferrari, dnes už mohol s Maxom Verstappenom bojovať o majstrovské tituly a možno by už bol šampiónom. Ferrari ho zatiaľ do takej situácie nedostalo, čo ho však neláka zamieriť do iného tímu. Najskôr chce vyhrať šampionát so Scuderiou.

Pre Charlesa Leclerca to má aj istý emocionálny rozmer. Celé detstvo obetoval, aby sa raz dostal do Formuly 1 a pretekal vo Ferrari. Na tejto ceste ho viedol jeho otec, ktorý, žiaľ, už nevidel svojho syna v červenej kombinéze.

Aby však neodišiel na večnosť v neistote, či sa jeho synovi podarí úspešne doraziť do cieľa, na smrteľnej posteli mu Charles ešte poslednýkrát vyčaril úsmev na tvári, keď mu povedal, že už podpísal kontrakt so Scuderiou Ferrari. O pár týždňov neskôr sa mu to skutočne podarilo a aj Charlesovi odľahlo, že svojmu otcovi tak celkom neklamal.

Prvú pole position aj prvé víťazstvo už získal. Na rade je tak prvý titul, ktorý by určite chcel poslať svojmu otcovi do formulového neba. “Mojím cieľom spoločne s Ferrari je stať sa majstrom sveta Formuly 1. To je všetko,” vyhlásil Charles Leclerc v rozsiahlom interview pre The Gentlemen’s Journal. “Chcem ho len s Ferrari, takže zatiaľ sa koncentrujem len na to.”

Ferrari bolo aj v tejto sezóne na dobrej ceste, až kým španielsky balíček neprekryl progres stajne tým, že spôsobil poskakovanie monopostu. Na titul si tak Leclerc ešte aspoň jeden rok počká, ale verí, že to príde.

Leclerc je pyšný na to, čo už dosiahol. “Nikdy by som nečakal, že dnes budem tu. Môj otec mi vždy pripomínal, aké to bude náročné a zároveň aké nepravdepodobné, dokonca, aj keď ste talentovaní. Nestačí vám len talent, aby ste sa dostali do Formuly 1. Na svete je veľa talentovaných detí, no potrebujete mať aj trochu šťastia, aby ste sa ocitli v správny čas na správnom mieste.”

“Potom potrebujete mať aj ľudí, ktorí vás na tejto ceste budú podporovať. Ja som mal šťastie, že už veľmi skoro ma podporovalo Ferrari, a že som mal svojho manažéra, ktorý ma podporoval, aby som sa dostal tam, kde som dnes,” poďakoval sa svojim najbližším podporovateľom, medzi ktorými je aj syn Jeana Todta. Nicolas Todt je jeho manažérom.

Chýba už len monopost, ktorý by bol na úrovni Red Bullu a McLarenu. “V tejto chvíli ešte z hľadiska výkonnosti nie sme na tom tak, ako by sme chceli, no pracujeme na tom naozaj tvrdo. Pri pohľade na aktuálnu situáciu si však určite želám, aby sme mali víťazné auto.”

Súvisiace články

Diskusia