logo F1online.skF1online.sk

Cunoda verí, že by Verstappenovi v Red Bulle dokázal znepríjemniť život

Júki Cunoda
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala13. 8. 2024

Júki Cunoda pred letom mohol tajne čakať, či mu Red Bull dá šancu pri Maxovi Verstappenovi. Nakoniec sa na vedenie tímu nemusí hnevať, že uprednostnilo niekoho iného, keďže Sergio Pérez zostal na svojom mieste. Japonec však hlási, že je pripravený na ďalšiu výzvu.

Po troch kompletných sezónach vo Formule 1 už aj Júki Cunoda musí ukazovať, čo je v ňom. Po tomto “spoznávacom období”, ako ho zvykol nazývať bývalý šéf tímu Franz Tost, sa Japoncovi darí držať na uzde svoje emócie a porážať tímového kolegu Daniela Ricciarda. Napriek tomu sa o ňom nehovorilo ako o hlavnom kandidátovi na postup do Red Bullu k Verstappenovi.

“Myslím si, že by som s ním dokázal tvrdo zabojovať. Určite mu nebudem uľahčovať život,” vyspovedali Júkiho Cunodu novinári o tomto hypotetickom scenári. Rodák zo Sagamihary si však uvedomuje, že to nepôjde lusknutím prsta. “On je veľmi rýchly a veľmi konzistentný. Nepovedal by som, že mám obrovské sebavedomie, že by som ho hneď od prvého roka dokázal v jazdeckom šampionáte porážať.”

Všetko chce čas a so špecifickým monopostom Red Bullu by sa bolo treba spoznať, no tiež sa viacero vecí naučiť. Skúsenosti nie sú zadarmo. “Som sebavedomý, že by som s ním dokázal tvrdo zabojovať a veľa vecí by som sa vedel naučiť, najmä z hľadiska konzistentnosti v podmienkach, keď je vlhká, suchá, polosuchá a mokrá trať.”

“Vždy sa vedel veľmi dobre prispôsobiť rôznym podmienkam. Preto bol taký konzistentný aj vlani a dokázal vyhrať devätnásť pretekov. Počas veľkých cien sa veľakrát menilo počasie a v týchto chvíľach to nie je až tak o dominancii monopostu,” vystrúhal poklonu obhajcovi titulu.

Nie nadarmo sa hovorí, že na vode a v premenlivých podmienkach sa ukazuje talent. “Ak ste naozaj nanič jazdec a pretekáte v dobrom aute, tak stále ste nanič pilot a ľahko stratíte pozície. Preto bol schopný konzistentne vyhrávať. V týchto veciach sa toho viem určite veľa naučiť.”

Súvisiace články

Diskusia