logo F1online.sk

Podľa Brawna by bola “tragédia”, keby Pérez ostal na ocot

Sergio Pérez
© Racing Point
Milan Kubala
Milan Kubala19. 11. 2020

Nad klesajúcimi šancami Sergia Péreza na nájdenie si kokpitu pre budúci rok krúti hlavou nejedna osobnosť z padoku. Podľa Rossa Brawna by to bola obrovská škoda, nuž a jeho obrovské kvality sú nespochybniteľné aj podľa Martina Brundla.

Sergio Pérez si z náročnej Veľkej ceny Turecka odniesol druhé miesto, keď ho predbehol len tohtoročný majster sveta Lewis Hamilton. Skvelý výsledok zrejme dosiahne aj v šampionáte jazdcov, v ktorom je momentálne štvrtý. Ohrozujú ho len Charles Leclerc a Daniel Ricciardo so stratou troch, resp. štyroch bodov.

“Pérez podal skvelý výkon. Ako som už v tomto stĺpčeku viackrát povedal, bola by to tragédia, keby v budúcej sezóne nezostal vo Formule 1,” konštatuje Ross Brawn vo svojom popretekovom hodnotení. “Miesto na štartovom rošte si viac než len zaslúži. Ak váš tím chce konkurencieschopného jazdca, ktorý vyťaží z každej príležitosti, Pérez je váš človek.”

Z nedele v podaní Sergia Péreza bol vo svojom vlastnom stĺpčeku unesený aj britský komentátor Martin Brundle. “Mal excelentnú rýchlosť a predviedol svoje pretekárske zručnosti. A aj napriek tomu, že ho štyri zákruty pred cieľom predbehol Charles Leclerc, sa mu podarilo ukoristiť druhú priečku, čím vyrovnal svoj najlepší výsledok vôbec, ktorý získal ešte v roku 2012. Získal tiež svoje deviate pódium.”

“Určite má svoje pevné miesto na radare Red Bullu, ak by sa rozhodli vymeniť Alexa Albona,” pokračoval bývalý pretekár. “Pérez mohol bezpochyby získať pódiá aj v Rakúsku, Portimau a Imole, ale mal kus smoly. A potom vynechal dve veľké ceny pre Covid.”

Mexičan sa ešte môže pobiť o kokpit Red Bullu s Nicom Hülkenbergom a Alexom Albonom, a ak sa ukážu ako nepravdivé správy z ruských zdrojov o tom, že Haas už podpísal dvojicu Schumacher-Mazepin, tak aj v tomto americkom tíme.

Súvisiace články