logo F1online.sk

Hülkenberg a Red Bull: Všetko utíchlo

Nico Hülkenberg
© Racing Point
Milan Kubala
Milan Kubala18. 11. 2020

Ešte stále sa nerozhodlo o tom, ktorý pilot sa v budúcej sezóne posadí vedľa Maxa Verstappena. V hre sú okrem Alexa Albona aj Sergio Pérez a Nico Hülkenberg, ktorý tvrdí, že sa veci veľmi neposúvajú. Vraj je na celom fronte veľké ticho.

Jazdecká otázka je pre Red Bull až druhoradá. Prioritu majú rokovania ohľadom pohonných jednotiek, ktoré chce Red Bull uzavrieť do konca novembra. Z tohto pohľadu je pochopiteľné, že sa na opätovné otvorenie jazdeckej otázky bude ešte chvíľu čakať.

“Samozrejme, verím v to, že sa v budúcnosti vrátim, ale momentálne nemám veľmi o čom informovať,” prezradil Nico Hülkenberg pre stanicu Servus TV, ktorú, mimochodom, vlastní Red Bull. “Momentálne sa rozhostilo veľké ticho. Aj v médiách sa to trochu upokojilo. Myslím si, že to ešte nejaký čas potrvá, kým budeme mať naozaj jasno.”

Tie tímy, ktoré majú ešte voľné miesta, sa nemajú kam ponáhľať, jazdci už teraz nemajú kam utiecť. Red Bull ako stajňa, ktorá má voľný ten najatraktívnejší kokpit, si bude vyberať. A podľa všetkého rozsúdi, kto z trojice Hülkenberg-Pérez-Albon pôjde z kola von.

Ruský portál championat.com totižto tvrdí, že v Haase už je vymaľované, a teda tam Pérez a ani Hulk nezakotvia. Podľa korešpondenta Maxima Veršinina americký tím podpísal kontrakty s Mickom Schumacherom a Nikitom Mazepinom, hoci zatiaľ ich nebude oficiálne potvrdzovať.

Pripomeňme, že Mazepin potrebuje v šampionáte F2 skončiť na aspoň siedmom mieste, aby získal dostatok bodov na udelenie superlicencie. Ak sa mu to podarí, mohlo by prísť aj jeho oficiálne obliekanie do čierneho overalu Haasu. Mazepin je momentálne šiesty a do konca sezóny nás čakajú ešte štyri preteky v Bahrajne.

Rozhovory s ďalšími tímami sú podľa Hülkenberga skôr sporadické. “Veľa tímov už má vybavené, karty majú rozdané. Ja som dostal dve šance [zapretekať si] a využil som ich tak dobre, ako som vedel,” pripomína víkend v Silverstone a následne v Eifeli. “Teraz sa už do toho aktívne nezapájam, hoci som v kontakte s ľuďmi, ktorí sú dôležití. Ale už to nie je každý týždeň a každý deň.”

“Počkám, kedy príde to rozhodnutie. Ja som pokojný, nemám to vo svojich rukách. Som v pohotovosti. Dúfam, že sa ten comeback stane realitou a budem mať šancu, bol by som veľmi motivovaný ísť do toho. Musíme byť ale trpezlivejší, kým nepadne definitíva,” uvedomuje si Hulk.

Nemcovi teraz nezostáva iné len čakať a udržiavať sa fit. Stále je totižto najlepším záložníkom, ak by pre koronavírus opäť niekto vypadol. “Toto sa aj tak nikdy nedá predpovedať. Stalo sa to dvakrát a vždy to bolo úplne nečakané.”

“Ja nečakám, že sa také niečo bude diať každý víkend, no môže sa to prihodiť. My sami vieme, aké je všetko teraz nepredvídateľné. Preto sa musím udržiavať fit a pripravený. Presne to aj robím,” odkázal na záver.