logo F1online.sk

Nešťastný Ocon si myslí, že mohol byť v najlepšej päťke

Esteban Ocon pred Sebastianom Vettelom
© Pirelli Motorsport
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík17. 11. 2020

Veľká cena Turecka nám poriadne zamiešala boj o tretie miesto pohára konštruktérov. Tím Renault by toto podujatie najradšej vymazal z kalendára i svojej pamäte. Papierovo mal monopostu R.S.20 Istanbul Park sedieť, preto je zisk jedného bodu pre partiu z Enstone sklamaním.

Niet divu, že zástupcovia tímu i piloti boli po pretekoch sklamaní. Po štarte z piateho (Daniel Ricciardo) a siedmeho (Esteban Ocon) boli ambície určite vyššie. Obaja piloti sa na štarte odpichli dobre, no hneď v prvej zákrute sa stretli s Lewisom Hamiltonom. Ricciardo sa ocitol v sendviči a po nešťastnom kontakte poslal tímového kolegu Estebana Ocona do hodín. Aby toho nebolo málo, o pár metrov ďalej zostrelil Francúza aj Valtteri Bottas. Ocon musel ísť do boxov kvôli defektu a na trať sa vrátil hlboko na poslednom mieste.

Francúz to však nevzdal, počas celých pretekov držal veľmi dobré tempo a pár kôl pred cieľom strácal na posledné bodované miesto, ktoré v tom čase držal jeho tímový kolega, len pár sekúnd. Nebyť dvoch incidentov v úvodnom kole (v oboch sa ocitol nezavinene), mohol sa uchádzať omnoho lichotivejšie umiestnenie.

„Je to smola,“ stroho skonštatoval po pretekoch Ocon, ktorému sa síce v poslednom období objektívne darí zlepšovať, významný bodový efekt to však neprináša. „V poslednom čase mám dosť smoly a je ťažké to prehltnúť, pretože si myslím, že sme mali dobré auto schopné atakovať najlepšiu päťku. Sme teda sklamaní.“

„Mal som skvelý štart a zdalo sa, že by som sa mohol posunúť na tretie alebo štvrté miesto. Potom však Lewis trafil Daniela a Daniel trafil mňa. Potrebujem sa na to pozrieť aby som vedel presne, no tak mi to bolo povedané. A potom ma trafili opäť v deviatej zákrute. Dostal som defekt a od toho bodu boli naše preteky skompromitované. Jediné, čo na to poviem je, poďme do ďalších pretekov,“ povedal Ocon.

Napriek tomu môže byť Esteban, minimálne so svojou jazdou, spokojný. Bodová strata je síce bolestivá, no auto i samotný pilot, ukázali dobrý potenciál.

„Skutočne to ukazuje, že naše tempo bolo dobré. Preto sme veľmi sklamaní. Ale to sa raz zvráti a nabudúce pôjdu okolnosti nám naproti,“ sľubuje Ocon.

Súvisiace články