logo F1online.skF1online.sk

Môžeme sa vrátiť späť, keď sa zbavíme poskakovania, dúfa Leclerc

Charles Leclerc
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 7. 2024

Ferrari sa v druhej tretine sezóny ocitlo vo veľmi náročnej situácii. V Monaku sa tento tím dostal na výslnie, ale po víťazstve Charlesa Leclerca na domácej trati rýchly, tvrdý a bolestivý pád. Okrem zlepšenej formy súperov sa musia jazdci a inžinieri boriť s poskakovaním, ale monacký pretekár dúfa, že Scuderia ho čoskoro hodí za hlavu.

Maďarsko ukázalo drobné zlepšenie, ale Ferrari naďalej zaostáva. Nie je jednoduché odhadnúť, koľko výkonnosti monopost stráca pre pretrvávajúci problém s poskakovaním, ale podľa Charlesových slov je to naďalej limitujúci faktor. Sme preto veľmi zvedaví, či sa po letnej prestávke predstaví tím v lepšej forme.

„Myslím si, že keď úplne odstránime náš problém s poskakovaním, opäť sa môžeme vrátiť na dobrú výkonnostnú úroveň,“ vyhlásil Leclerc. „To nás trochu spomaľovalo vo vývojovej vojne a presne na to sa momentálne sústredíme. Keď sa zbavíme poskakovania, pomôže nám to urobiť veľký krok vpred.“

Hungaroring mal byť okruh, na ktorom sa problém s poskakovaním neprejaví do takej miery. Ferrari tam nesklamalo a dokázalo držať krok s Mercedesom a Red Bullom, ale na McLaren stále výrazne strácalo. Belgicko bude preto veľmi dôležitou skúškou a veľa napovie, aj keď je jasné, že monopost SF-24 pred letnou prestávkou naďalej trápia nemalé obmedzenia.

„Je veľmi ťažké predpokladať našu formu tu v Belgicku, najmä pre naše problémy v posledných pár pretekoch. V Spa sa podľa mňa viac prejaví problém s poskakovaním a keď sa to stane, môžeme sa trápiť o niečo viac, ale keď nie, tak môžeme mať celkom dobrý víkend. Vo všeobecnosti však očakávame, že to bude o niečo náročnejšie,“ povedal Leclerc.

„McLaren urobil veľký krok vpred a pravidelne nás poráža. Nemyslím si, že môžeme pomýšľať na súboj s nimi. Myslím si však, že bitka s Mercedesom bude vyrovnaná. V našej situácii je najdôležitejšie minimalizovať bodovú stratu na lídrov, ktorými sú momentálne McLaren a Red Bull. Dúfajme, že čoskoro nasadíme nové diely a tie nám pomôžu dotiahnuť stratu na dvoch najlepších,“ povedal s nádejou pilot Ferrari.

Súvisiace články

Diskusia