logo F1online.skF1online.sk

Stella nechápe, prečo sa z jednej diery v brzdách stala téma pre celý padok

Andrea Stella
© LAT Images/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 7. 2024

So stále vyrovnanejšími súbojmi na trati sa nám zintenzívňuje aj dianie v zákulisí. Z padoku vychádza stále viac a viac špekulácií o rôznom ukazovaní prstom na flexibilné krídla a najnovšie vraj aj na dieru v brzdových bubnoch McLarenu. Viacero zdrojov naznačuje, že FIA v tomto prípade zasiahla na popud Red Bullu.

Informáciu priniesol vo svojom rozsiahlom článku Auto Motor und Sport, podľa ktorého našiel McLaren nejaký šikovný spôsob, ako zlepšiť degradáciu pneumatík prostredníctvom pozmeneného chladenia bŕzd. Táto novátorská metóda sa však nestretla s veľkým pochopením súperov a údajne ani FIA, preto musel McLaren podozrivú dieru zakryť. To však má podľa šéfa stajne jednoduchý dôvod.

„Celé je to v skutočnosti veľmi jednoduché,“ vyhlásil Stella. „Diera je vstup pre senzor. Dostali sme od FIA vysvetlenie, že tá diera nie je povolená, a tak sme ju skrátka prelepili páskou. Je to veľmi jednoduché, ale z nejakého dôvodu to prerástlo do témy pre celý padok.“

McLaren to v poslednom období nemá vôbec jednoduché. Tím sa učí, ako bojovať na čele, ako sa vyhýbať chybám v ťažkých bojoch o víťazstvo a v poslednom období, s dávkou čierneho humoru povedané, aj ako prežiť vo vlastnom motorhome. V Španielsku zachvátili domov tímu na okruhu plamene a v Maďarsku mu prudká búrka poškodila strechu, takže sa okrem práce na trati musí zapodievať aj ďalšími starosťami.

„V prvom rade je to rušivé pre všetkých, ktorí motorhome stavajú a udržiavajú. Chcem sa poďakovať všetkým za ich tvrdú prácu, za ktorú často nedostanú uznanie. Len vďaka nim si môžeme užiť náš víkend,“ poďakoval Stella.

„Či to ruší aj nás? Nuž, museli sme premiestniť našich hostí, ale dúfam, že aj to bol pre nich pozitívny zážitok. Tím sa musí stravovať v kanceláriách a garáži, ale sme na to pripravení. Všetko je v poriadku. Je len škoda, že musíme neustále pracovať na našom pohostinskom zariadení. Najdôležitejšie je, že v tomto prípade to nezasiahlo kuchyňu. Stále máme dobré jedlo, len ho musíme jesť v garáži,“ povedal s úsmevom Stella.

Súvisiace články

Diskusia