logo F1online.sk

Aj majster tesár… Verstappen dúfa, že už také podmienky nezažije

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala15. 11. 2020

Max Verstappen patrí medzi najtalentovanejších pilotov na vode, ale čo je veľa, to je veľa. Asfalt na Veľkej cene Turecka, navyše po daždi, prekročil aj hranice toho, čo Holanďan považuje za akceptovateľné.

Pilot Red Bullu štartoval z druhého miesta po nie celkom vydarenej sobote. Napraviť si chcel chuť v pretekoch, ale tie sa hneď na začiatku začali kaziť. Ani jednému Red Bullu sa nepodarilo dobre rozbehnúť, a tak hneď od štartu musel Verstappen stíhať konkurenciu.

Dlho robil Maxovi Verstappenovi problémy Sebastian Vettel, ktorý jednoznačne brzdil zvyšok štartového poľa, zatiaľ čo Racing Pointy na čele navyšovali svoj náskok. Bránil sa však šikovne, a tak sa Holanďanove pokusy skončili neúspechom. Cez Vettela sa dostal až po zastávkach v boxoch.

Následne začal sťahovať Péreza a až do sedemnásteho kola sa všetko vyvíjalo priaznivo. Potom sa roztočil. “Ak mám byť úprimný, je to veľmi frustrujúce. Snažil som sa nasledovať Checa cez tú zákrutu, no zrazu ma to úplne spláchlo.”

“Keď sa dostanete na tú zelenú časť, tak sa ocitnete v obrovských hodinách. Snažil som sa to udržať mimo bariéry, ale prebrzdil som si pneumatiky,” komentuje svoje sedemnáste kolo Max Verstappen, ktorý preto hneď zamieril do boxov.

Predbiehanie bolo veľmi ťažké a presvedčil sa o tom aj Lewis Hamilton, ktorý až do momentu, kedy réžia povolila DRS, sedel za Sebastianom Vettelom. “Na chlapcov sa viete dotiahnuť rýchlo, ale neviete predbiehať. Je tu len jedna stopa a už aj tá je veľmi šmykľavá. Toto je veľmi frustrujúce. V podstate sme len čakali na to, kým ostatní zamieria do boxov…”

Verstappen sa dnes roztočil aj druhýkrát. V závere, takmer v tom istom momente ako Kimi Räikkönen, keď jazdil za Albonom. Naňho sa po jednom kole opäť dotiahol a aj ho predbehol. Nakoniec z toho bolo šieste miesto. Nerozmýšľali však v Red Bulle o tom, že zariskujú a nasadia sliky?

“Trať až tak nepresychala, bolo si treba nechať intermediálky,” pokračuje Verstappen. “Ale keď začnete z intermediálok zbrusovať gumu, tak sa začnete šmýkať po celej trati. Bolo to veľmi, veľmi ťažké.”

“Keď ste za niekým jazdili, nemali ste žiaden grip. Snažili sme sa len prežiť, nebol to zrovna skvelý deň. Dúfam, že sa už nikdy neocitneme v takejto situácii, že bude tak šmykľavo,” dodal.