logo F1online.skF1online.sk

V Mercedese uvažovali aj nad Alonsom, ale ten podľa Wolffa nemal záujem

Fernando Alonso
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 7. 2024

Pretekárska sedačka v Mercedese zostáva aj naďalej najatraktívnejším voľným miestom vo Formule 1. Tento tím však už podľa všetkého vie, komu je určené, ale keď Lewis Hamilton začiatkom roka odpálil bombu svojím prestupom do Ferrari, uvažovali v Brackley rôzne. Podľa Tota Wolffa mali záujem aj o Fernanda Alonsa.

Španielsky matador bol považovaný za samozrejmého a logického kandidáta, ale nakoniec sa rozhodol pre predĺženie zmluvy s Aston Martinom. Stajňa zo Silverstone začiatkom roka nevyzerala najhoršie a naďalej sa javí ako dobrý projekt smerom do budúcna, hoci aktuálna forma monopostu AMR24 je priam katastrofická.

Zo súčasného pohľadu však Mercedes vyzerá ako lepšia voľba a šéf stajne Toto Wolff naznačil, že miesto po boku Georgea Russella, teoreticky, mohlo patriť Alonsovi. „Samozrejme, že sme uvažovali o Fernandovi ako o jednej z možností. V tom čase však nemal záujem o miesto v Mercedese,“ vyhlásil Wolff pre Mundo Deportivo.

„Okrem toho dostal ponuku na dlhodobú zmluvu od Aston Martinu, aspoň tak sme to vnímali v tom čase. Fernando by mal na konte oveľa viac titulov, keby riadil svoju kariéru odlišným spôsobom,“ dodal Wolff.

Alonso skutočne bude pokračovať vo svojej kariére s Aston Martinom. S tímom podpísal viacročnú zmluvu, takže v zelenom monoposte by sme ho mali vídať ešte minimálne v rokoch 2025 a 2026. V čase, keď urobil toto rozhodnutie, dokázal porážať pilotov Mercedesu – podarilo sa to Saudskej Arábii, Japonsku a pred kontroverznou nehodou držal za sebou Georgea Russella aj v Austrálii.

Fernando vtedy verný svojej povesti podpichol Mercedes, ale tieto slová už dnes nie sú ani náhodou aktuálne. Na otázku, či zavolá Totovi Wolffovi, ešte v apríli odpovedal: „To je veľmi dobrá otázka, ale Mercedes je v súčasnosti za nami, takže nevyzerá ako atraktívna voľba.“

Súvisiace články

Diskusia