logo F1online.skF1online.sk

V spore Hornera s jeho otcom si Max nevybral stranu: Chcem dobré vzťahy so všetkými

Jos Verstappen, Gianpiero Lambiase a Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 7. 2024

Veľká cena Rakúska začala sporom Josa Verstappena s Christianom Hornerom, skončila kolíziou Maxa Verstappena s Landom Norrisom. S trochou irónie sú v Red Bulle aj radi, že preteky boli nabité udalosťami, pretože na spor Josa a Christiana si po nedeli nikto ani nespomenul.

Max Verstappen dostával nepríjemné otázky v priebehu celého víkendu. Najprv sa ho pýtali na vzťah jeho otca Josa so šéfom Red Bullu Christianom Hornerom, potom na budúcnosť jeho vzťahu s Landom Norrisom. Holanďan obe témy značne bagatelizoval.

Vzťah Josa a Christiana výstižne zhrnul Helmut Marko, ktorý povedal: „V prvom rade, s Josovou osobnosťou to nie je vôbec jednoduché, zatiaľ čo Christian má problém akceptovať, že Jos je skrátka Jos. Nezmení sa a robí veci, ktoré považuje za správne. Či má pravdu, alebo nie, to už je iná otázka,“ skonštatoval poradca Red Bullu.

Nech už sú Josove pohnútky akékoľvek, faktom zostáva, že nepríjemné otázky potom dostáva jeho syn Max, ktorý toho má v súčasnosti na pleciach viac ako dosť. Je však celkom evidentné, že trojnásobný šampión si odmieta vybrať stranu.

„Samozrejme, že to nie je pekné,“ povedal pilot Red Bullu. „Nie je to dobré pre mňa, ani pre môjho otca, ani pre Christiana, ani pre tím. Nechcete, aby sa stávali takéto veci.“

Verstappen na jednej strane vyjadril pochopenie pre počínanie svojho otca, na druhej mu jednoznačne nepodržal stranu. „Myslím si, že môj otec sa vyjadril celkom jasne o svojich dôvodoch. Dokážem ho pochopiť, pretože na jednej strane ho požiadali, aby jazdil, až sa nakoniec dozvedel, že ho nechcú. Otcovi v skutočnosti nezáleží na samotnej jazde. Požiadali ho, aby to urobil pre holandských fanúšikov a pre Red Bull na domácom podujatí značky. Ja ho teda chápem,“ povedal Max, ktorý však následne vyslovil jedno veľké „ale“.

„Na druhej strane, ja som sem prišiel, aby som sa sústredil na výkonnostnú stránku veci. Chcem mať so všetkými dobré vzťahy. Určite sa tomu dalo vyhnúť,“ dodal Verstappen.

Súvisiace články

Diskusia