logo F1online.skF1online.sk

Coulthard: Skôr zamrzne peklo ako sa Verstappen ospravedlní

Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala1. 7. 2024

Lando Norris si po pretekoch nebol celkom istý tým, že jeho priateľstvo s Maxom Verstappenom pretrvá. Predpokladom na to je, aby si protistrana uznala vinu. Bývalý pretekár F1 David Coulthard to však nevidí ružovo. Ospravedlnenia k Verstappenovmu štýlu nepasujú.

Norris a Verstappen sa môžu zabávať a žartovať od rána do večera, chodiť na párty či pretekať spolu vo virtuálnych sériách, ale keď sa začne na trati rozhodovať o skutočných víťazstvách a pódiách, tak Max Verstappen nepozná brata ani sestru. Aj v nedeľu bojoval nesmierne tvrdo, čo napokon vyústilo v kolíziu a takmer odstúpenie oboch jazdcov.

“Všetko bude závisieť od toho, čo povie,” zareagoval Lando Norris po pretekoch vyčkávajúc, ako sa zachová Max Verstappen. Holanďan sa v nedeľu nechcel ešte na túto tému s Norrisom baviť, keďže podľa neho bude lepšie počkať, kým vychladnú emócie a všetci si utriedia myšlienky.

Ak však Norris čaká ospravedlnenie, zrejme sa sklame, upozorňuje David Coulthard. “To skôr zamrzne peklo. Max bude hovoriť — pretekal som, bolo to tvrdé pretekanie. Toto je prvýkrát, čo Lando na pravidelnej báze zažije súboje koleso na koleso.”

“Vieme, ako to vyzeralo, keď s Maxom bojoval koleso na koleso Lewis. Max je jedným z najtvrdších pretekárov. Aby ste ho porazili, musíte sa mu vyrovnať,” zamyslel sa DC a zrejme tým nenarážal len na to, že sa mu treba vyrovnať jazdeckým umením, ale aj agresivitou, chladnokrvnosťou a bezočivosťou.

Komisári, medzi ktorými bol tento víkend aj bývalý pretekár F1 Johnny Herbert, uznali Verstappena vinným. Coulhard vysvetlil, že chápe Norrisove argumenty, ale aj tie Verstappenove.

“Ku kontaktu došlo vo chvíli, keď vchádzali do zákruty, a k ďalšiemu za apexom. Obaja utrpeli defekt a poškodenie. Boli to incidenty, ktorým sa dalo vyhnúť, a oboch to nakoniec pripravilo o dojazd,” pokračoval škótsky pretekár. “To bude tá vec, na ktorú sa Lando sťažuje, na tú poslednú fázu vjazdu do zákruty, že Max pokračoval v približovaní sa doľava. Bude tvrdiť, že ho vytlačil a to pri brzdení nie je povolené. Určite ho krížom cez trať natláčal a keby tam bola bariéra, tak by sa od nej obaja odrazili.”

“Celkom však chápem, že Max povie: No tak počkať, mohol ísť aj ďalej na obrubník,” pozrel sa aj na pohľad protistrany Coulthard. “Ale komisári sa na to pozreli. Oni majú viac informácií a Maxovi udelili penalizáciu. V konečnom dôsledku však na jeho výsledok nemala vplyv.”

Súvisiace články

Diskusia