logo F1online.skF1online.sk

Môžeme vyzvať Maxa, zastrájajú sa v McLarene

Lando Norris
© X/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 6. 2024

Aj tento víkend to pravdepodobne bude medzi Red Bullom a McLarenom. Do piatkového programu v Spielbergu nám však výrazne prehovoril aj Oscar Piastri. Aj keď v šprinte to nie je o stratégii, spätné zrkadlá Maxa Verstappena budú v sobotu plné pápajovej.

Lando Norris na druhom, Oscar Piastri na treťom mieste; prvý menovaný stratil necelú desatinu, druhý tri desatiny, ale podľa slov austrálskeho pretekára mu jeho kolo nevyšlo. Zdá sa teda, že McLaren má šancu a Red Bull je na dosah ruky. Samozrejme, nevieme, ako sú na tom jednotlivé tímy v pretekovom tempe.

„Mám celkom dobrý pocit. Povedal by som, že až do môjho posledného pokusu som sa necítil príliš komfortne, takže som spokojný,“ povedal po skončení kvalifikácie Lando Norris.

„Ako po celý rok, aj dnes to bolo tesné. Nič nové. Max určite zajazdil pekné kolo, ale my máme dobrú pozíciu na štart. Podľa toho, čo vieme teraz, v sobotu môžeme vyzvať Maxa, ale nemôžeme si byť ničím istí,“ dodal Norris.

Piastrimu nevyšiel záverečný pokus

Pre jeho tímového kolegu Oscara Piastriho je potešujúce, že sa po nevydarenom víkende v Barcelone vrátil do sedla. Aj keď na Verstappena stratil tri desatiny, stačilo mu to na tretie miesto. Napriek peknému výsledku nebol austrálsky pretekár po piatku spokojný. Rozhodujúce kolo mu nevyšlo, čo ho však napĺňa odhodlaním, keďže napriek tomu zostal v dosahu za Red Bullom.

„Myslím si, že máme celkom dobrú pozíciu na štarte, ale moje posledné kolo… pár zákrut som mohol zajazdiť čistejšie. Je pekné vedieť, kde som stratil čas“ povedal po skončení piatkového programu Piastri. „Samozrejme, minulý víkend bol trochu náročný. Mám pocit, že sme našli stratené tempo a nové predné krídlo fungovalo správne.“

Ten dostal rovnakú otázku ako jeho tímový kolega: mohol by McLaren vyzvať Maxa Verstappena? Piastri odpovedal v zhode s Norrisom. „Myslím si, že áno. Strata nie je nijak obrovská a viem, že som urobil pár veľkých chýb pri mojom poslednom pokuse. Určite si teda myslím, že máme šancu.“

Súvisiace články

Diskusia