logo F1online.skF1online.sk

Šéf Mercedesu-Benz Källenius: Max by v striebornej kombinéze vyzeral dobre

Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala24. 6. 2024

Toto Wolff dlhodobo dvorí Maxovi Verstappenovi, no zatiaľ sa o to zo svojho tímu usiloval sám. Teraz sa k nemu pridal aj ďalší vysoko postavený predstaviteľ Mercedesu, dokonca z automobilky. Ola Källenius sa šibalsky prihovára Verstappenovi.

Mercedes hľadá adekvátnu náhradu za Lewisa Hamiltona. V tejto sezóne zaplatí za služby sedemnásobného majstra sveta až 50 miliónov dolárov, takže môže rátať s tým, že aby pritiahol Maxa Verstappena, bude musieť siahnuť do vrecka rovnako, ak nie ešte hlbšie. To však nebude hlavnou motiváciou holandského jazdca prísť do Mercedesu. Zaujímajú ho totiž v prvom rade výkony a vyhliadky.

“Najlepší pilot chce mať najlepšie auto,” pripúšťa generálny riaditeľ Mercedesu-Benz Ola Källenius. “Našou úlohou je poskladať najlepší balík. Karty budú v roku 2026 rozdané nanovo. S novými pravidlami príde aj nové poradie. To je tiež príležitosť, takže ktovie. Ale myslím si, že Max by v striebornej vyzeral dobre, no nie?”

Reakcia Christiana Hornera bola promptná a stručná. “Max je v Red Bulle spokojný. Tento rok vyhral 70 percent veľkých cien a vedie šampionát. Ľudia sa niekedy snažia takýmito vyjadreniami destabilizovať tím.”

Duel Antonelli vs. Verstappen má vopred víťaza, ak si bude chcieť prevziať svoju trofej

Toto Wolff sa s rozhodnutím neponáhľa. Teraz sa už nemá kam. Na svoju šancu čaká Andrea Kimi Antonelli, ktorý má byť budúcou hviezdou Formuly 1, navyše strieborným šípom nikam neujde. O nikom inom v Mercedese ani neuvažujú, len o Maxovi Verstappenovi.

Holanďan sa vraj stále definitívne nerozhodol a do jesene sa zrejme ani nerozhodne. Dovtedy mu Wolff hodlá držať miesto. “Ešte sme neprijali žiadne rozhodnutie ohľadom jazdcov. Chceme tento verdikt odložiť na čo najneskôr, pretože ktovie, čo by sa mohlo stať?”

Pred pár týždňami sme sa mohli len nahlas zasmiať po slovách šéfa Mercedesu o tom, že chce do tímu Maxa Verstappena. On však odkazoval, že stačí nájsť pár desatiniek a zrazu aj Mercedes bude vyzerať oveľa lepšie. Tie desatiny sa postupne stajni darí nachádzať. Ak ich bude viac, Mercedes by už v budúcom roku mohol zabojovať o titul.

“Dokážu ho presvedčiť tieto výkony? Vždy som tvrdil, že musíme pracovať na našom aute a zabrať, aby sme boli konkurencieschopní,” uvedomuje si Wolff. “Ak bude naše auto dobre fungovať, všetci dobrí jazdci budú chcieť k nám prísť. Dnes je našou prioritou pracovať pre nás, Lewisa a Georgea, a ukončiť túto sezónu na pozitívnu nôtu. Potom uvidíme, či naše auto bude dostatočne rýchle na zisk titulu, a Max o tom popremýšľa.”

Deje sa niečo v zákulisí už teraz? “V tejto chvíli neprebiehajú žiadne rokovania. Myslím si, že sa budeme musieť pozrieť do zrkadla a zlepšiť monopost.”

Súvisiace články

Diskusia