logo F1online.skF1online.sk

Podľa Verstappena sú nasadené vylepšenia „maličké“: Aspoň máme za sebou normálny deň

Max Verstappen
© Getty Images / Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 6. 2024

Prvý deň Veľkej ceny Španielska je úspešne za nami a bola to taká klasická Barcelona – nič zásadné sa na trati neudialo. Presne to však mnohé tímy potrebovali a zo všetkých najviac pravdepodobne Red Bull. Normálny deň na tradičnom okruhu potešil aj Maxa Verstappena.

Výsledky sú vyrovnané a nič veľké z nich nemožno čítať. Max Verstappen obsadil v prvom tréningu druhé miesto, v druhom piate. Jeho tímový kolega si z pohľadu na výsledky počínal o niečo horšie, ale tie nie sú v tomto okamihu dôležité. Holandský pretekár stručne a výstižne uviedol, čo bolo najdôležitejšie v prvý deň VC Španielska.

„V prvom a druhom tréningu sme vyskúšali rozličné nastavenia. Snažili sme sa to trochu doladiť, ale aspoň sme mali normálnejší deň bez nejakých problémov. Presne v to sme aj dúfali a teraz sa pokúsime trochu doladiť auto. To je však v piatok normálne,“ povedal Verstappen po skončení piatkového programu.

Red Bull a niekoľko ďalších tímov priviezlo do Španielska vylepšenia. Upgrady Ferrari sú veľké a zásadné, naproti tomu líder šampionátu nasadil niečo oveľa menšie a Max okamžite krotil očakávania slovami, že žiadny zázračný skok sa nechystá. „Vylepšenia sú veľmi maličké. Nie je to nič veľké, ale zatiaľ mám zo všetkého celkom normálny pocit,“ uviedol Verstappen.

Jeho tímový kolega Sergio Pérez vstupuje do víkendu s penalizáciou. Na štarte pretekov stratí tri miesta, čo nie je vzhľadom na jeho nedávnu formu vôbec ideálna pozícia. Navyše, Barcelona nie je známa ako miesto, kde sa dá poľahky predbiehať. Mexický pretekár však potrebuje v prvom rade nabrať v kokpite viac sebavedomia, aby sa v kvalifikácii mohol do auta poriadne oprieť.

„Dnešok začal dobre, ale v druhom tréningu sme urobili pomerne dosť zmien a podľa mňa sme niekde zišli z cesty. Musíme to zanalyzovať. Veľa vecí sme zmenili a dosť sme preskúmali auto, takže dúfajme, že z neho pred sobotou dokážeme povyberať to najlepšie,“ povedal po piatku Pérez, ktorý si dobre uvedomuje, že pre penalizáciu ho čaká nesmierne dôležitá kvalifikácia.

„Bude nesmierne dôležitá. Na tejto trati sa málo predbieha, takže sa potrebujeme dobre kvalifikovať a dostať sa v nedeľu do dobrej pozície,“ dodal Checo.

Súvisiace články

Diskusia