logo F1online.skF1online.sk

Júki Cunoda túžil ísť aj rýchlejšie, no musel dodržať tímový grafikon

Júki Cunoda
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala28. 5. 2024

Nekonečne pomalá jazda, ktorou sa vyznačovali nedeľné preteky v Monaku, hnevali viacerých jazdcov vrátane tých, ktorí sa o toto tempo starali. Keby to bolo na Júkim Cunodovi, vraj by rád šliapol na plyn, ale aj on musel plniť príkazy boxového múrika.

Cunoda bol v nedeľu rušnovodičom tretieho vláčika po Charlesovi Leclercovi a Georgeovi Russellovi. Spočiatku mal za sebou takmer celý zvyšok poľa, no postupne sa aj vzadu začali tvoriť rozdiely, keď sa niektorí jazdci rozhodli aspoň niečo vyskúšať a zamierili do boxov. Za japonským pretekárom sa však od štartu až do cieľa viezol Alex Albon, ktorý žartoval, že nepotreboval ani monopost Formuly 1. Vespa by mu vraj pohodlne stačila na to, aby stíhal Júkimu Cunodovi.

“Je dobré, že sme opäť získali body. Myslím si, že sme si ich zaslúžili,” hovoril pre F1TV Júki Cunoda, ktorý dostal povolenie pridať až v posledných kolách pretekov. “Bolo to také balansovanie medzi tým, čo som chcel ja, a stratégiou.”

“Samozrejme, ja som chcel zatlačiť, ale zo strategického hľadiska sme nechceli. Takže som sa snažil zachovať pokoj. Posledných pár kôl som si užil,” pousmial sa pilot tímu Racing Bulls. “Toto sú moje prvé body v Monaku, takže to bol šťastný deň.”

Cunoda už po ôsmich pretekoch sezóny prekonal svoj bodový zápis z minulého roka a opäť porazil tímového kolegu Daniela Ricciarda. Zatiaľ robí maximum pre to, aby vo Formule 1 mohol pôsobiť aj v ďalších rokoch.

“Zbierať body je veľmi dôležité. Aj stajňa mi umožňuje okamžite nájsť sebadôveru tým, že mi už v prvom tréningu poskytne auto s dobrou rýchlosťou,” ďakuje aj predpretekovej príprave. “Takéto veci mi pomáhajú dostať sa do pohody a koncentrovať sa na svoju prácu. Na každých pretekoch sme nesmierne konzistentní. Budeme pokračovať v tom, čo robíme.”

Súvisiace články

Diskusia