logo F1online.skF1online.sk

Leclerc nechystá špeciálne rituály: V minulosti sme spravili chyby, ale náš tím zosilnel

Charles Leclerc
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala26. 5. 2024

Charles Leclerc je kvalifikačným špecialistom v Monaku. Pole position si vybojoval už tretíkrát vo svojej kariére, no domáce víťazstvo mu stále chýba. Smolu však tento víkend nebude odháňať a pred pretekmi sa rozhodol nerobiť ani žiadne špeciálne rituály. Verí sebe aj svojej stajni, že teraz to vyjde.

Ak sa v Monaku vyhnete stretu s bariérami, nezostáva veľa vecí, ktoré môžete pokaziť. Veľká cena má v podstate len dva kľúčové momenty. Na štarte je síce prvá zákruta veľmi blízko, no treba sa v nej udržať na prvom mieste, a okrem nej je nutné správne načasovať a zvládnuť zastávky v boxoch.

Charles Leclerc by k tomuto zoznamu mohol pridať aj poznámku, že sa treba vyhnúť technickým problémom v inštalačných kolách, pre ktoré v roku 2021 vôbec neštartoval. V sezóne 2022 to zas zbabrali stratégovia, keď si nevšimli, že Sergio Pérez na intermediálkach doslova lietal. So zastávkou vyčkávali, až kým nebolo neskoro. Počasie by dnes nemalo zohrať dôležitú úlohu.

Čo pripraví Charlesa Leclerca o triumf tentoraz? Tifosi veria, že to teraz vyjde. Domáci jazdec sa však na nedeľu nepripravoval nijako špeciálne. “Nie, nie, nič nespravím inak. V sobotu sme si svoju prácu spravili. Teraz sa môžem už len koncentrovať na nedeľné preteky a podať čo najlepší výkon ako tím.”

“V minulosti sa objavili nejaké chyby, ale teraz sme v inej situácii. Myslím si, že náš tím odvtedy dosť zosilnel,” nebojí sa ďalšieho zlyhania. “Ako som povedal, k týmto pretekom pristúpime ako k hociktorým iným. Som presvedčený, že odvedieme skvelú robotu.”

Charles Leclerc v sobotu priznal, že bol napätý. Mechanici museli pred kvalifikáciou v zhone meniť motor, keďže v treťom tréningu sa vyskytli isté problémy. Azda toto bola smola, ktorú si už na víkend vyčerpal.

Necíti však v súvislosti s ňou tlak? “Nie, vôbec nie. Povedal by som, že najväčšie napätie z celej sezóny zažijete v kvalifikácii v Monaku. V pretekoch ste o čosi uvoľnenejší. Musíte sa koncentrovať na štart, na čas okolo pitstopov, pretože kolá pred a po nich sú extrémne dôležité.”

“Veľký diel práce však predstavuje kvalifikácia. Je pravda, že v minulosti sme tu nedosiahli také úspechy, aké by sme chceli, ale na to teraz nemyslím. Som si istý, že tento víkend bude dobrý,” doplnil.

Súvisiace články

Diskusia