logo F1online.sk

Schumacher: Charles a Max sú rýchlejší, ale Lewis je lepší

Lewis Hamilton a Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala11. 11. 2020

Fanúšikovia môžu len snívať o tom, že by niekedy mohli sledovať priame súboje Maxa Verstappena, Charlesa Leclerca a Lewisa Hamiltona ako tímových kolegov. Ak by sa tak ale stalo, Ralf Schumacher je presvedčený, že by zvíťazil britský zástupca.

Helmut Marko sa vyjadril jasne: Nech by mal Max Verstappen vedľa seba akéhokoľvek kolegu, celú sezónu by ho dokázal porážať o tri desatiny sekundy na kolo. Je škoda, že si toto tvrdenie zrejme nikdy nebudeme môcť overiť v praxi, ako sa to darí pri každoročných predpovediach Helmuta Marka o zisku titulu.

“Mladíci ukazujú v kvalifikácii potenciál,” uznáva Ralf Schumacher, ktorý priamo reaguje na Helmuta Marka, v stĺpčeku pre nemeckú Sky. “Helmut Marko verí, že Max Verstappen by bol v rovnakom aute rýchlejší ako Lewis Hamilton. To je odvážne tvrdenie. Pochybujem, že by mal doktor Marko pravdu.”

“V kvalifikácii sú momentálne mladíci ako Max Verstappen a Charles Leclerc naozaj rýchlejší ako Lewis Hamilton. O tom som presvedčený. V pretekoch je však stále lepší Lewis. On je lepší ako všetci ostatní. A body sa udeľujú len v nedeľu,” pripomína brat sedemnásobného majstra sveta, ktorého aj najväčší rekord môže čoskoro spadnúť.

Jeho vyrovnanie je prakticky isté, Hamilton môže spečatiť zisk siedmeho titulu už tento víkend. Avšak, aby pridal i ten ôsmy, musí byť naplnená jedna podmienka, hoci určite nie nesplniteľná: Hamilton musí zostať vo Formule 1 aspoň o rok dlhšie.

“Podľa mňa má len dve možnosti. Buď to ešte predĺži, alebo skončí,” komentuje Schumacher. “Nevidím žiadnu inú možnosť. Najdôležitejšia otázka však znie: koľko má ešte motivácie? Som zvedavý, ako sa rozhodne. Ten ôsmy titul si ale v budúcej sezóne určite vezme, až tak sa chlapci báť nemusia.”

Na záver dodáva: “Je pochopiteľné, ak už toho bude mať v jednej chvíli dosť. Verím tomu, že teraz sa pokúša vyjednať si jednoročnú zmluvu, aby mal čas lepšie vyhodnotiť situáciu a to, čo bude nasledovať po sezóne 2021. Mercedes už predsa nemusí byť najlepším tímom vo Formule 1. Aj časy sa niekedy menia…”