logo F1online.sk

Podľa Chiltona Hamilton odíde až budúci rok. A urobí dobre

Lewis Hamilton
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala11. 11. 2020

Hoci Lewis Hamilton sedí v najlepšom aute a pri sebe má azda najlepšieho kolegu, akého by si mohol želať, svetu oznamuje, že jeho zotrvanie vo Formule 1 nie je vôbec isté. Podľa Maxa Chiltona to však nie sú slová, ktoré by britský pretekár myslel vážne. Podľa neho odíde najskôr po roku 2021.

Možno si Lewis Hamilton len pripravuje pôdu na rokovania s Mercedesom, z ktorého sa pokúša vyžmýkať väčšiu odmenu za jeho služby, ak sa mu upíše na ďalšie tri roky. A možno tak chce zatlačiť na vedenie tímu, aby mu dalo jednoročnú zmluvu, po ktorej podľa britských médií tak veľmi túži.

V každom prípade slová “neviem vám garantovať, že tu budúci rok budem”, sú podľa Maxa Chiltona len blafom. “Neviem si predstaviť, že by Lewis odišiel z Mercedesu,” píše pre magazín GQ. “Je jasné, že Lewis chce rekordný ôsmy titul majstra sveta. Nuž a najlepšie miesto, kde to môže pretaviť do reality, je Mercedes.”

“Majú najlepšie auto, tak prečo by tento rekordy prepisujúci vzťah ukončoval? Tento rok sme videli, že Valtteri Bottas je jediným pilotom, ktorý ho dokázal dostať pod tlak, tak prečo sa vzdávať tejto výhody?” pýta sa bývalý pretekár tímu Marussia.

Jeho odchod by ale nemal byť ďaleko. “Viem si predstaviť, že Lewis odjazdí ešte jeden rok v Mercedese, získa rekordný ôsmy titul a potom odíde,” zamyslel sa Chilton.

Väčšina pretekárov po skončení aktívnej kariéry vo Formule 1 hľadá príležitosti v iných sériách. Lewis Hamilton má však plno iných záujmov a je otázne, či sa k tomu zástupu jazdcov pripojí.

“Podľa mňa sa nepripojí k Fernandovi Alonsovi v snahe získať trojkorunu či pretekaní na Le Mans, na Dakare alebo na Indy 500. A podľa mňa nezamieri ani do Ferrari, ako to spravilo toľko šampiónov pred ním,” pokračuje Chilton s dodatkom, že by to nemusel byť zlý ťah.

“Lewisa poháňa jeho súťaživý duch. Ak však auto nepodáva výkony, aké si predstavuje, tak sa to preňho ľahko môže zmeniť na nočnú moru. Pri Sebastianovi Vettelovi sme videli, že zmena nie je vždy dobrá. Odíď, keď si na vrchole, odíď ako velikán,” radí Hamiltonovi na záver. “Ja dúfam, že presne to urobí.”