logo F1online.sk

Keď Grosjean oznámil koniec, napísal mu len jediný pretekár

Romain Grosjean
© Haas F1 Team
Ladislav Király
Ladislav Király9. 11. 2020

Romain Grosjean a Kevin Magnussen v priebehu októbra oznámili, že v tíme Haas po sezóne skončia. K dispozícii nemali práve najlepšie auto a veľa vody nenamútili, takže stajňa sa rozhodla oboch ich vymeniť. Šéf tímu Günther Steiner sa pritom netajil skutočnosťou, že potrebuje peniaze.

Grosjean teraz prezradil, že keď oznámil odchod, napísal mu jeden jediný pretekár: George Russell. Ostatným to bolo zjavne jedno.

„S Georgom mám dobrý vzťah,“ uviedol Grosjean, ktorého slová cituje stránka RaceFans. „Keď sme oznámili, že v budúcom roku už v tomto tíme neostanem, tak on bol prvý a vlastne aj jediný, kto mi napísal správu. Aj toto ukazuje, že je to ozaj skvelý chlapec.“

Pravdepodobne aj preto sa Grosjean Russella nedávno otvorene zastal a po havárii za safety carom, ktorá sa zrodila v Imole, ho verejne podporil. Sám si ešte dobre pamätá na VC Azerbajdžanu 2018, kde on sám spravil rovnakú chybu.

„Sám dobre viem, aké bolestivé je havarovať počas jazdy za safety carom – a hlavne keď to mohli byť prvé body sezóny,“ skonštatoval Francúz. „Myslím si, že u mňa to bolo v Baku 2018 o tom istom.“

„V nižšej časti štartového poľa potrebujete veľa pracovať s pneumatikami. Ako som už viackrát povedal, ak by sa Baku išlo zas, pravdepodobne by som opäť spravil to isté. George neurobil nič šialené, len stratil kontrolu nad autom. Áno, určite to bol pre neho ťažký deň, ale ešte ho čaká mnoho dobrých,“ dodal Romain Grosjean.

Doplňme, že okrem Grosjeana sa Georga Russella zastali aj Lewis Hamilton, Toto Wolff či Paddy Lowe.