logo F1online.skF1online.sk

Držal sa za rameno. Tom Clarkson nechápe, aké nastavenie nakoniec zvolil Red Bull

Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 5. 2024

Max Verstappen dorazil do tlačovej miestnosti po skončení VC Emilia Romagna poriadne domlátený. Holandský pretekár súťažil so svojím tímom Redline na virtuálnej 24-hodinovke na Nürburgringu, ktorou si doplnil program medzi kvalifikáciou a pretekmi. Sedenie za počítačom však nebol dôvod, prečo pilota Red Bullu po pretekoch premáhala únava.

Reportér Tom Clarkson, ktorého možno poznáte z podcastu Beyond the Grid, je zároveň moderátorom oficiálnych tlačových konferencii. Britský novinár je tiež pravidelným účastníkom podcastu F1 Nation, v ktorom prináša svoje zákulisné postrehy aj z diania v tlačových miestnostiach na okruhoch F1. Zblízka teda sledoval, aký zničený bol Max Verstappen po nedeľných pretekoch.

Holandský pretekár trpel v dôsledku hrboľatého povrchu v Imole, ale Lando Norris a Charles Leclerc neboli takí dotlčení, čo nás privádza k otázke, čo za nastavenie to v Red Bulle „vyčarovali“ medzi piatkom a sobotou? „Je zaujímavé, že si spomenul hrbole,“ povedal Tom Clarkson v podcaste F1 Nation svojmu kolegovi z mexického Fox Sport Diegovi Mejiovi. „Keď Max prišiel na tlačovú konferenciu, držal sa za ľavé rameno a hovoril, že za to môžu hrbole.“

„Naozaj to cítil. Nikdy predtým som nepočul, že by sa s touto generáciou monopostov sťažoval na hrbole. Je zaujímavé, že ich cítil práve na tejto trati. Počúvame jazdcov, že o tom hovoria, ale zaujímalo by ma, čo za nastavenie zvolili, keď bol taký zničený,“ zamýšľa sa známy reportér.

Max označil za dôvod jeho nepohodlia hrbole v Imole. Pravdou však je, že v noci pred pretekmi absolvoval virtuálny štvorhodinový stint a ďalší dvojhodinový v nedeľu ráno. Spal však pomerne dlho – približne sedem hodín –, čo by pre tak fyzicky zdatného športovca malo byť viac ako dosť. Clarkson však otvoril presne túto „Pandorinu skrinku“.

„Teraz sa zahrám na diablovho advokáta, pretože Max Verstappen absolvoval tento víkend dvoje preteky. Tie skutočné, v reálnom svete, tu v Imole, ale so svojím tímom Redline súťažil aj na virtuálnych 24-hodinových pretekoch na Nürburgringu, ktoré vyhral. V sobotu večer však absolvoval štvorhodinový stint. Potom od 8.30 do 10.30 hod. ráno odjazdil ďalšie dve hodiny. Malo to nejaký negatívny vplyv na jeho snaženie vo Formule 1?“ pýta sa Clarkson.

Súvisiace články

Diskusia