logo F1online.skF1online.sk

Podľa Russella je najväčším favoritom McLaren: Vylepšenia priniesli krok vpred

George Russell
© X/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík17. 5. 2024

Prvé európske preteky sú už roky v kalendári F1 míľnikom. V minulosti bola Barcelona, ktorá ohraničovala začiatok európskej časti sezóny, dôležitým podujatím pri nasadzovaní nových dielov a znamenala drobný reštart. V tomto roku je prvou európskou veľkou cenou Imola a veľa tímov sem priviezlo novinky. Patril k nim aj Mercedes, ktorý v piatok vyzeral o niečo konkurencieschopnejšie než obvykle.

Trápenie Red Bullu dokonalo využila konkurencia. Poradie sa nám veľmi príjemne premiešalo a v najlepšej päťke sa po druhom tréningu objavili aj oba Mercedesy. Tím nasadil tento víkend nové diely a z jazdcov bolo pred kamerami cítiť opatrný optimizmus.

„Bol to dobrý štart víkendu. Zdá sa, že sme oveľa bližšie než v minulosti, ale uvidíme, ako to bude vyzerať v sobotu. Som veľmi vďačný všetkým v továrni, ktorí tlačili na pílu, aby pripravili tieto nové diely. Vidíme, že auto sa zlepšilo,“ povedal po piatku Lewis Hamilton.

Ten v druhom tréningu na vlastnej koži pocítil frustráciu Maxa Verstappena, ktorému skrížil cestu na výjazde zo zákruty Villeneuve. Očividne bol na vine pilot Mercedesu, hoci si možno nezaslúžil takú nahnevanú reakciu od Maxa. Pri hodnotení incidentu si Lewis priznal chybu. „Bol som v pomalom kole. Myslel som si, že mám dosť veľkú medzeru, ale odrazu som ho videl hneď za mnou. Určite to bola moja chyba. Snažil som sa ospravedlniť, ale už bol dosť frustrovaný,“ povedal s úsmevom Hamilton.

Spokojný výraz v tvári mal po piatku aj jeho tímový kolega George Russell, ktorý svojimi časmi i slovami nadviazal na Hamiltona. Mercedes navyše teší, že vylepšenia potvrdili správnosť vytýčenej cesty a posunuli tím dopredu.

„Dnes som mal z auta skvelý pocit. Myslím si, že ja aj Lewis sme sa za volantom cítili dobre. Boli sme pomerne konkurencieschopní a dostali sme sa o niečo bližšie než v Miami. V kvalifikácii sa všetci dozvieme ako na tom sme,“ povedal Russell.

„Myslím si, že McLaren v súčasnosti vyzerá ako najväčší favorit a pravdepodobne sú najrýchlejší. Už od Číny boli veľmi rýchli. V každom prípade, náš tím odviedol skvelú prácu pri nasadení nových dielov, ktoré sú krokom vpred. Naši ľudia pracovali tvrdo, aby novinky pripravili skôr než obyčajne. Je skvelé vidieť motiváciu vnútri tímu a všetci na to tlačia, aj keď máme za sebou pár ťažkých pretekov,“ pochválil svoj tím Russell.

Súvisiace články

Diskusia