logo F1online.skF1online.sk

Eddie, ty zasraný tichý zabijak. Hornerovi vraj pri správe o konci Neweyho padla sánka

Eddie Jordan
© Andreas Kolarik / Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík17. 5. 2024

Postupne sa nám odkrýva príbeh o konci Adriana Neweyho v Red Bulle. Nevieme, či sa niekedy dozvieme celú pravdu, ale keďže patril k režisérom celej udalosti Eddie Jordan, môžeme sa tešiť aspoň na pár pikantných epizód. Írsky tlčhuba využil svoj podcast Formula For Success, aby rozpovedal jednu z nich.

S Davidom Coulthardom, ktorý má s Red Bullom bohatú históriu a je priateľom Christiana Hornera, hovorí Jordan v ich podcaste na aktuálne témy. Samozrejme, v poslednom období hýbal svetom Formuly 1 hlavne odchod Adriana Neweyho z Red Bullu. Verte či nie, významne sa na ňom podieľal „manažér a blízky priateľ“ geniálneho konštruktéra Eddie Jordan.

Ten má na verejnosti povesť kontroverznej postavičky, ktorá vyjadruje svoje názory bez obalu. Skutočnosť, že odchod Neweyho nesledoval takpovediac z prvého radu, ale rovno stál na pódiu, nám zarobila na niekoľko pikantných historiek. Jednu z nich už Eddie rozpovedal vo svojom podcaste, keď prezradil verejnosti, aká bola reakcia šéfa Red Bullu Christiana Hornera na Neweyho odchod.

„Viete, ako ma nazval? Viete, ako mi povedal, keď sa to dozvedel? Najprv mu spadla sánka až niekam po zem. Viete, on má beztak dosť veľkú sánku. Povedal mi: ‚Ach, EJ, ty si zasraný tichý zabijak‘,“ hovorí Jordan.

„Vlastne neviem, čo je to tichý zabijak. Možno to budeš vedieť ty, DC. Čo je to?“ opýtal sa Jordan svojho sparring partnera v podcaste Formula For Success Davida Coultharda.

Víťaz trinástich veľkých cien odpovedal: „Nuž, je lepšie byť tichým zabijakom ako niekým, koho príchod je počuť z diaľky. Nikto to nečakal. Nikto tiež netušil, že ty si Adrianov manažér,“ povedal Coulthard.

Súvisiace články

Diskusia