logo F1online.skF1online.sk

Nestrácam energiu hádkami s kolegami, hovorí Vasseur o svojom manažérskom štýle

Frédéric Vasseur
© SF Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 5. 2024

Je to asi sedemnásť mesiacov, čo zasadol na boxový múr Ferrari Frédéric Vasseur. Vo funkcii šéfa pretekárskeho tímu vystriedal Mattiu Binotta a po jeho príchode sledujeme viacero pozitívnych trendov pri napredovaní Scuderie. Tím zvláda prevádzkovú stránku, čo sa odráža do skvelých pit stopov a správnych strategických rozhodnutí. Pokrok nastal aj po technickej stránke, hoci nábor nových zamestnancov nepokračuje tak, ako by si niektorí fanúšikovia predstavovali. Sám Fred popisuje svoj manažérsky štýl ako uvoľnený.

Vasseur má v padoku a medzi fanúšikmi povesť „srandovného strýka“, ktorý je za každú srandu. Očakávali sme, že po prechode do Ferrari naberie na vážnosti, ale to sa príliš nestalo. Aj v Miami vtrhol so šampanským na oslavu McLarenu a dokonca si dal na hlavu šiltovku tímu, aj keď s logom obráteným dozadu.

Čakali by ste, že tím ako Ferrari potrebuje pevnú ruku a vážnu tvár, ale v skutočnosti nevieme, aký je Fred za zatvorenými dverami. Podľa vlastných slov však nepatrí k emotívnym a hlasným šéfom. „Musíte sa spýtať zamestnancov firmy, či mám priateľský manažérsky štýl, alebo nie,“ povedal Vasseur. „Nechcem strácať energiu, keď nemám dôvod. Myslím si, že v tíme máme aj bez toho dosť práce.“

„Musíme sa zlepšiť, musíme získať nových zamestnancov, musíme zlepšiť auto – máme pred sebou obrovské množstvo práce a ja nechcem strácať energiu, čas a rozpočet hádkami s kolegami. Niečo také rozhodne nie je môj štýl,“ vyhlásil Vasseur.

Ten si pri svojom príchode stanovil cieľ, že chce posilniť tím novými zamestnancami. V tejto snahe pokračuje aj naďalej, aj keď sa do Maranella nenahrnuli mraky nových ľudí. Intenzívne sa hovorí o Adrianovi Neweym, Fred sa tiež výraznou mierou podieľal na prestupe Lewisa Hamiltona a podľa niektorých správ by sa k nemu mohli pridať ďalší zamestnanci Mercedesu.

„Do Maranella k nám chodí na pohovory veľa ľudí – vrátane tých z Mercedesu,“ povedal Vasseur stručne, pričom nechcel odpovedať ani na otázky ohľadne Neweyho. „Nie, nemám pre vás žiadnu odpoveď, pretože viem, že vy dokážete napísať článok na dve strany okolo dvoch slov, ktoré by som vám na to povedal.“

Súvisiace články

Diskusia