logo F1online.skF1online.sk

Týmto tempom môžeme dohnať päť najlepších tímov, myslí si Cunoda

Júki Cunoda
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 5. 2024

Stajňa RB má za sebou ďalší úspešný víkend. V Miami zdolala nielen svojho najbližšieho súpera, tím Haas, ale tiež Aston Martiny a jeden z Mercedesov. Britsko-taliansky tím zažil v Miami vskutku skvelý víkend, ktorý naplnil nádejami aj Júkiho Cunodu.

Štvrté a ôsme miesto v šprinte, siedme miesto v pretekoch. Pre tím ako RB, ktorý zaostáva za piatimi najlepšími, sú takéto výsledky hotovou bodovou žatvou. Ale skutočne zaostáva? Sám Júki Cunoda sa po dobrom víkende nevedel ubrániť dojmu, že jeho tím čakajú skvelé mesiace.

„Ukazuje to, ako veľmi na to tlačíme, zvlášť ľudia za oponou,“ povedal po dvanásťbodovom víkende svojho tímu japonský pretekár pre F1 TV. „V priebehu roka veľmi rýchlo napredujeme.“

„V každých pretekoch sme bojovali prinajhoršom okolo desiateho miesta. Väčšinou sme sa dostali na body a v poslednom čase to už nie je len desiate miesto, ale rovno ôsme, deviate, siedme, štvrté… Samozrejme, ešte nie sme na úrovni Mercedesu, ale dnes som dokázal držať tempo na ich úrovni, alebo som bol dokonca rýchlejší,“ povedal spokojne Cunoda.

„Ak budeme takto pokračovať, jedného dňa sa možno dokážeme dotiahnuť na päť najlepších tímov. Nikdy neviete, ale presne to je v súčasnosti náš cieľ,“ dodal odhodlane siedmy muž VC Miami.

Nezdá sa to, ale japonský pretekár bodoval trikrát z posledných šiestich pretekov. V celkovom hodnotení sa tak drží medzi Lewisom Hamiltonom a Lancom Strollom, čím sa radí v podstate do klubu, do ktorého mieri aj so svojím tímom. V nedeľu však podľa jeho slov nechýbalo veľa a na trať by zavítal safety car o niečo skôr.

„V siedmej zákrute som takmer vyletel. Vážne, skoro som pustil do gatí. Bola to hlúpa a moja najväčšia chyba. Potom som však mal dobré tempo. Ku koncu som si užil aj bitku s Lewisom. Nakoniec ma predbehol podobne ako v sobotnom šprinte,“ povedal Cunoda.

Súvisiace články

Diskusia