logo F1online.skF1online.sk

Cunodu po dvojitých bodoch povzbudila rýchlosť v poslednom stinte

Júki Cunoda
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala7. 5. 2024

Aj keď popri Danielovi Ricciardovi bol Júki Cunoda tak trochu v úzadí, bol to on, kto v Miami vybojoval pre svoju stajňu viac majstrovských bodov. Bez hlasných odkazov médiám bodoval v oboch prípadoch a radoval sa z toho, aký bol jeho monopost rýchly po reštarte pretekov.

Júki Cunoda v šprinte získal jeden bod, no v pretekoch, ktoré sa už viac podobajú na maratón, si poradil dokonca s Mercedesom či Aston Martinmi. Po štarte z desiateho miesta si o tri priečky polepšil, no treba uznať, že mu pomohol aj výjazd bezpečnostného vozidla. Na rozdiel od Mercedesov, Alonsa či Ocona prezul “za pár drobných”.

“Som veľmi šťastný. V prvom rade tím odviedol vynikajúcu robotu. Tento víkend sme bodovali v oboch pretekoch. Bol to neskutočný týždeň,” rozplýval sa Júki Cunoda po VC Miami. “Trochu sme čakali, že podáme dobrý výkon, ale najdôležitejšie je, že sa nám to podarilo. Držali sme sa svojho plánu a nespravili sme veľa chýb. Odviedli sme dobrú robotu, som veľmi spokojný.”

V posledných kolách sa japonský pretekár nestratil, aj keď jazdil pomerne ďaleko za Hamiltonom a so slušným náskokom pred Russellom. “V poslednom stinte som jazdil osamotený, ale dosť som na to tlačil. Získal som veľa času na kolo a v skutočnosti sa naša rýchlosť od monopostov vpredu až tak nelíšila. Je to fajn. Pravdupovediac v úvode som spravil jednu veľkú chybu, ale reštartoval som sa a odhliadnuc od toho to bola dobrá jazda.”

Talianska stajňa si upevnila konštruktérske šieste miesto pred Haasom, ktorý cez víkend získal len dva body. Vo Faenze sa teraz pripravujú na domáce preteky, kde by chceli podať podobný výkon a potvrdiť, že sa inžinierom darí vylepšovať monopost.

“Tím dal dokopy skvelé auto a ja si to veľmi vážim. Je neskutočné, ako zabrala celá továreň, a získali sme zaslúžené body. Od začiatku sezóny sa nám darí robiť rýchle pokroky. Teším na budúcnosť,” dodáva Cunoda. “Ďalšie preteky sú v Imole, takže pre mňa sú svojím spôsobom domáce. Dúfam, že nadviažeme na tento rytmus a získame dobré body aj pred domácimi fanúšikmi, najmä pre ľudí v továrni.”

Súvisiace články

Diskusia