logo F1online.skF1online.sk

Nechcem 150 miliónov, ak mám jazdiť piaty alebo šiesty, odkázal Verstappen

Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 5. 2024

Cíti konkurencia zraniteľnú korisť a snaží sa ju zahnať do kúta alebo je Red Bull naďalej mocným impériom, ktoré vládne svetu? V posledných mesiacoch sa objavilo niekoľko indícií, ktoré poukazujú na rozpad zvnútra. Odchod Adriana Neweyho rozhodne nepresvedčí skeptikov, že Red Bull naďalej nemá v brnení žiadne medzery. Pilot tímu Max Verstappen však v Miami vyjadril kľúčovú podporu svojmu celku.

Kým sa konkurencia predbieha v ponukách Adrianovi Neweymu, zvedavé médiá kladú náročné otázky Maxovi Verstappenovi. Aj keď ho v Miami novinári priam zasypali, Holanďan to skúsene zvládol a neponúkol súperom žiadnu známku slabosti. Všetci to skúšajú „hrozbami aj peniazmi“, ale Max pri svojich odpovediach neváhal.

Toho dokonca konfrontovali s informáciami denníka The Sun, podľa ktorých ponúka Mercedes Verstappenovi ohromujúcich 150 miliónov eur. Holanďan však nielenže odmietol pravdivosť týchto správ, ale tiež vyhlásil, že sa nepozerá na peniaze. „Nie je to pravda, ale aj keby bola a ponúkli mi napríklad 150 miliónov, tak peniaze pre mňa nebudú rozhodujúci faktor pri prestupe do iného tímu. Som spokojný so svojím platom. Pre mňa je to o výkonnosti,“ vyhlásil holandský pretekár.

Presne to mu v súčasnosti nemôže ponúknuť Toto Wolff. Rakúšanovi momentálne karty umožňujú hrať len s peniazmi a zárukami pre rok 2026. Nezdá sa však, že by to Maxovi stačilo. Keby opustil Red Bull po tejto sezóne, s najväčšou pravdepodobnosťou by sa tým vzdal titulu v roku 2025.

„Z vlastnej skúsenosti viem, že keď bojujete o piate alebo šieste miesto, dosť vás to podráždi. Najdôležitejšia je teda výkonnosť. Všetci to vedia a aj Toto Wolff to vie. V súčasnosti patrí moja budúcnosť Red Bullu,“ vyhlásil Verstappen.

A nepripadá mu zvláštne, že ho Wolff stále verejne oslovuje ako potenciálneho nástupcu Lewisa Hamiltona? „Nie, pretože si myslím, že každý by mal zostať optimistický a dúfať. Ale v tejto chvíli môžem povedať, že chcem zostať v tíme, pretože verím tomuto projektu so všetkými jeho ľuďmi. V športe ani v živote však neviete, čo prinesie budúcnosť,“ odpovedal Max.

Súvisiace články

Diskusia